Een seksrelatie: hoe werkt dat?

door Kim

Friends with benefits. Fuckbuddies. Scharrels. Ben jij het weleens geweest? Of is dit je nog onbekend, maar ben je stiekem heel erg benieuwd hoe zo’n multiple-night-stand zou zijn? Vooral wanneer je met je hoofd even helemaal niet bij een vaste relatie zit kan een seksrelatie de ultieme uitkomst zijn. All the fun, none of the drama!

Geen drama klinkt heel fijn, maar hoe zorg je daarvoor? Het valt niet te ontkennen dat bij sex bijna altijd gevoelens komen kijken. Dit hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je smoorverliefd wordt op je casual bedpartner, maar affectie en gezelligheid smaakt altijd naar meer. Hieronder staan 5 handige tips om ervoor te zorgen dat je met je hoofd uit de wolken en je blote billen tussen de lakens blijft.

Omarm oppervlakkigheid

In een seksrelatie leer je elkaar beter kennen, maar dit is voornamelijk lichamelijk. Je bent expert in het indrukken van de juiste knopjes en het zeggen van de juiste (opwindende) dingen. Omarm die lichamelijke connectie. Diepgaande gesprekken kunnen het beste achterwege gelaten worden. Je hoeft geen interesse te tonen in het privéleven van je bedpartner en je hoeft ook niet te verwachten dat de ander meer over jouw dagelijkse bezigheden wilt weten. Blijf dus ook gelieve uit de buurt van elkaars vrienden en familie. Komen jullie uit dezelfde vriendengroep? Maak tegenover deze groep dan heel snel duidelijk dat jullie alleen met elkaar omgaan vanwege de stomende sex, niet met hoop op een vaste relatie. Zo voorkom je de terugkerende vraag of het wat gaat worden tussen jullie.

Koester  je vrijheid

Jullie zijn niet exclusief. Jullie zijn beiden vrij om te gaan en staan waar jullie willen, met wie jullie willen, wanneer jullie willen. Met elkaar, maar dus ook met anderen. Of jullie met elkaar bespreken met wie er nog meer gevoosd wordt hangt compleet af van hoe goed jullie hiermee om kunnen gaan… Niet jaloers aangelegd? Dit kan helpen in het bewaren van de losse sfeer van jullie seksrelatie. Respecteer elkaar wel, ook wanneer je een andere scharrel van jouw bedpartner niet zo’n toffe peer vindt. En het meest belangrijke is, zorg dat alles veilig is! Laat allebei regelmatig de zaakjes testen en gebruik voorbehoedsmiddelen.

Onthoud de houdbaarheidsdatum van een seksrelatie

Een seksrelatie duurt weken tot maanden. Soms kan je zelfs jaren fuckbuddies zijn, meestal tussen relaties door. Dit is een belangrijk onderdeel om te onthouden wanneer je met iemand aan de slag gaat. Op een gegeven moment is de vlam gedoofd, of krijgt één van de twee een relatie. Wees hierop voorbereid en accepteer dit wanneer het gebeurt.

Kies iemand waar je niet verliefd op kan worden

Ga juist voor die man of vrouw waar je jezelf niet mee ziet trouwen. Wil jij later niet met die eindeloos feestende DJ eindigen? Dan is hij de perfecte keus voor een seksrelatie. Zie jij jezelf geen gezin vormen met die kittige blondine? Sleep haar dan mee het bed in! Een seksrelatie werkt het beste als je deze aangaat met iemand waar je geen gevoelens voor kan kweken, maar waar je gewoonweg ontzettend hitsig van wordt. Je hoeft tenslotte geen belangrijke onderwerpen te bespreken of met elkaar op één lijn te zitten. Het draait allemaal om elkaar de kleren van het lijf scheuren om vervolgens je seksuele fantasieën bot te vieren. En iemand kiezen waar je geen serieuze gevoelens voor kan ontwikkelen zorgt er ook voor dat het makkelijker is om weg te lopen wanneer de tijd daar is.

Een seksrelatie betekent: oog op het doel

Waar draait een seksrelatie om? Sex! Waarom spreek je met je scharrel af? Sex! Geef je helemaal over aan je lichamelijke lusten en behoeften. Communiceer duidelijk naar elkaar over wat jullie uit het contact willen halen. Geef aan wat je wel en niet lekker vindt, wat je wilt proberen, en luister hierin ook naar de ander. Laat mentale affectie daar waar het thuishoort: in een vaste relatie. Lichamelijke affectie, zoals knuffelen en zoenen kan natuurlijk prima, zolang sex het doel blijft. Als alles tussen jullie duidelijk en open is kan het leukste gedeelte beginnen… sex!

 

Ondeugend, brutaal en een beetje een buitenbeentje, dat is Kim. Iemand die het leven leeft zoals het bedoeld is. Vol overgave, vol passie en vooral hopeloos verliefd. Lees meer van haar werk op Meisjes met praatjes en plaatjes.

Meer over de seksrelatie:

Zo werkt friends with benefits wél: volgens wetenschappers

5 voordelen van friends with benefits

12 tekenen dat je scharrel verliefd op je is

Beeld: Tumblr

1 reactie

Mas 2 mei 2018 - 23:53

Mooi!!

Beantwoord

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy