Bewezen: de sexglow bestaat echt

door Julia

Iedereen heeft weleens gehoord van de zwangerschapsglow, oftewel de gloed die zwangere vrouwen hebben. Een mooi shiny huidje. Wist je dat je dit ook van sex kan krijgen?

 

Uit onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift Psychological Science, is gebleken dat de sexglow echt bestaat.

Glans

Misschien is het je weleens opgevallen dat je er na de sex toch net even wat beter uitziet. Je kunt er niet precies de vinger erop leggen, maar er is wel iets anders aan je gezicht. Je huid is glanzender of egaler. Nou  dat is dus wat ze noemen de sexual afterglow. Deze gloed verdwijnt 48 uur na de sex en wordt gelinkt aan hoe gelukkig je bent in je relatie. Het is algemeen bekend dat sex de band tussen partners kan versterken. Ook komt het hormoon oxytocin vrij tijdens sex, wat de intimiteit tussen twee personen vergroot. Maar de meeste mensen die in een relatie zitten hebben natuurlijk niet elke dag sex. En dus was onderzoeker Andrea Meltzer benieuwd naar de duur van deze bevrediging en in hoeverre het verband heeft met hoe tevreden mensen zijn over hun relatie.

Pasgetrouwde koppels

Het onderzoek werd opgesplitst in tweeën, aan de eerste deden 96 jonggehuwden mee en bij de tweede waren dit er 118. De koppels werd gevraagd om iedere dag hun seksuele activiteiten, hun tevredenheid op het gebied van sex en hun tevredenheid over de relatie bij te houden. Dit moesten zij twee weken lang noteren. Daarnaast moesten de koppels aangeven hoe gelukkig zij zich voelden ten opzichte van hun huwelijk. in die twee weken en na een periode van zes maanden. Gemiddeld hadden de stellen vier van de 14 dagen sex, al werd er wel veel gevarieerd in seksuele activiteiten. Ongeacht de leeftijd, het geslacht, de relatieduur, hun voorkeuren en de seksuele frequentie, ervoeren alle deelnemers twee dagen na de sex nog steeds een zeer bevredigend gevoel.

Intense sexglow

Ook hebben de onderzoekers geconcludeerd dat de deelnemers met een intense sexglow gelukkiger getrouwd zijn, dan de deelnemers met een minder zichtbare gloed op hun gezicht. Dit bleef gedurende het onderzoek liep over een periode van vier tot zes maanden. Sex geeft dus over een langere tijd een boost aan je relatie, en het heeft dus effect in hoeverre je gelukkig bent met je relatie op de langere termijn.

 

Bron: Psychological Science
Beeld: Pinterest

Meer over de voordelen van sex lees je hier:

– Meer sex betekent een beter geheugen

– Gezonder door meer sex

– Sperma vergroot de levensduur

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy