Waarom lachen tijdens de seks gezond is

door Yentl

Het is vast geen nieuwtje dat lachen gezond is. Wanneer je lacht komen er verschillende gelukshormonen vrij, zoals endorfine, serotonine en dopamine. Deze goedjes werken ontspannend en hebben ook nog eens een positief effect op je immuunsysteem. Win win, right? Een plek waar je misschien niet direct aan de slappe lach denkt, is je slaapkamer. Een potje rollebollen hoeft echt niet altijd zo hot and steamy te zijn als on screen.

Plezier

Een van de belangrijkste punten in een relatie is dat je samen kunt lachen, dus óók in de slaapkamer! Of je nou al langere tijd samen bent of pas een paar dates achter de rug hebt, er kan flink wat gestuntel bij seks voorkomen. Een elleboog hier, een kopstoot daar en een ritme dat iets minder lekker synchroon loopt dan je zou willen. Om nog maar niet te spreken over de ongemakkelijke geluiden die jullie lichaam, (en ja, ook je flamoes) soms produceert. Hier mag dus best om gelachen worden. Seks hoeft geen serieuze aangelegenheid te zijn. It should be fun! Klein, maar toch belangrijk, detail: Er is een verschil tussen samen lachen en iemand uitlachen. Uitlachen is natuurlijk een absolute no go.

Practice makes perfect

Al hoewel seks dus helemaal niet perfect hoeft te zijn. Zeker niet wanneer je samen besluit om nieuwe dingen uit te proberen. Iedere eerste keer is spannend en hier en daar een tikkeltje gênant. Maar hey, speelsheid kan soms overgaan in de slappe lach. Let it happen. Gewoon samen lachen. Het geeft aan dat je op je gemak bent bij je lover en dat is tenslotte het belangrijkst. Wist je trouwens dat lachende vrouwen vaak als aantrekkelijker worden gezien?

Ontspannen

Last but not least… Zoals eerder al genoemd heeft een flinke lachbui een ontspannen effect. Ontspannen tijdens de seks is een flinke aanrader. Dit vergroot namelijk niet alleen je kans op een orgasme, The Big O kan ook nog eens intenser zijn. Lachen maar!

Lachen

Meer tussen de lakens

15 ideeën voor kinky seks

10 sekstips voor vuurwerk tussen de lakens

Wanneer je in bed opeens in huilen uitbarst

Beeld: Pexels

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy