Lange relatie? Met deze 5 tips vergroot je de seksuele spanning

door Kim

Het overkomt bijna elk koppel. Zonder dat jullie het doorhebben komen jullie na een aantal jaar (of langer) samenzijn in een sleur. Jullie kennen elkaar door en door en voelen jullie daarom ook ontzettend comfortabel in de relatie. Dit is natuurlijk iets heel moois, maar het kan er wel voor zorgen dat de seksuele spanning wegzakt. Met deze 5 tips zetten jullie elkaar binnen no-time in vuur en vlam!

Blijf daten

Natuurlijk is het heerlijk om samen op de bank te liggen met een wijntje en een zak chips terwijl jullie voor de zoveelste keer Netflix op hebben staan. Maar is dit écht altijd nodig? Hoe leuk is het om erop uit te gaan zoals jullie dat aan het begin van de relatie alleen maar deden? Ga daten! Trek jullie mooiste pakjes uit de kast en dof je voor elkaar op. Dit kan spontaan of sporadisch gebeuren, maar jullie kunnen ook een vaste dag in de week prikken en deze dopen tot ‘date night’. Belangrijk is ook dat jullie niet telkens naar hetzelfde restaurant, museum of park gaan. Maak er werk van om nieuwe locaties te ontdekken zodat het niet alleen spannend is om samen op stap te gaan, maar zodat de bestemming ook een verrassende factor is. En we weten allemaal wat volgt na een geslaagde date… lekkere sex!

Elke dag een moment samen

Maak tijd voor elkaar vrij. Jullie hebben het beiden erg druk, dat is begrijpelijk. Werk, vrienden, sporten, het huishouden, koken, ga zo maar door. Het kan allemaal in de weg staan van de intimiteit die jullie nodig hebben. Het is aan jullie om ervoor te zorgen dat dit niet het geval is. Laat je niet opslokken door het dagelijkse to-do lijstje, geef prioriteit aan je relatie. Kies er bijvoorbeeld voor om elke ochtend samen te ontbijten als jullie roosters dit toelaten. Bespreek de (spannende) dromen die jullie die nacht hebben gehad onder het genot van een kop koffie en begin de dag met een goede tongzoen. Of bel elke middag even tijdens de lunch, al duurt het maar vijf minuten, om elkaars stem te horen tussen alle bezigheden door. In de avond een momentje samen pakken kan het meest romantisch zijn. Ga samen douchen voordat jullie naar bed gaan. Dit kan een heel sexy sfeer met zich meebrengen en ervoor zorgen dat jullie daarna het feest doorzetten in de slaapkamer. Regelmatig aandacht aan elkaar besteden is een hele goede manier om de seksuele spanning op peil te houden.

Voor-, tijdens- en naspel

Raffel de sex niet af. Oké… er is niet altijd tijd om uren lang in bed te liggen en de trukendoos tevoorschijn te halen, maar laat jullie hierdoor niet ontmoedigen! Voorspel kan namelijk ook een spannend berichtje gedurende een werkdag zijn. Als je lover op kantoor zit of door de supermarkt loopt is een opwindend Whatsappje of zelfs een uitdagende foto meer dan welkom. Het kost vrijwel geen tijd, maar heeft toch een gigantische impact op de sfeer van de dag. Zodra het moment is aangebroken waarop jullie de kleren van elkaars lijf kunnen scheuren, zijn jullie beiden al zodanig opgegeild dat het liefdesspel een heel stuk leuker is dan normaal. Zelfs als het dan een vluggertje moet zijn! En neem naderhand de tijd om aan elkaar te laten weten hoe lekker jullie het vonden. Knuffel met elkaar. Geef een liefkozende kus. Laat jullie waardering blijken. Jullie zijn tenslotte samen omdat jullie van elkaar houden, maak dit dan ook een paar keer per week duidelijk. Dit zal hem of haar gegarandeerd vlinders in de buik geven!

Wees open en eerlijk

Er zullen vast dagen zijn waarop je naar je geliefde kijkt en denkt: “Wat een lekker ding!”, als dit niet al elke dag is. Spreek die gedachten uit! We hebben in een lange relatie de neiging om te denken dat de ander wel weet hoe gek we op diegene zijn. Dit is misschien ook wel zo, maar het is nog steeds heel erg fijn om te horen dat je geliefd en gewild bent. Neem beiden dus geen blad voor de mond. Vertel aan elkaar waarom je de ander aantrekkelijk vindt en waar je helemaal opgehitst van wordt. Flirt met elkaar, complimenteer elkaar. Toon jullie waardering voor de ander. Er valt niet over te twisten dat positieve woorden zorgen voor rode oortjes. Als jullie dagelijks te horen krijgen dat je partner gek op je is en je ontzettend opwindend vindt dan is het bijna onmogelijk om jullie handen van elkaar af te houden.

Probeer nieuwe dingen

Op seksueel gebied zijn er honderden dingen die jullie voor de eerste keer kunnen proberen. Ook als jullie al heel avontuurlijk zijn, valt er nog genoeg te ontdekken. Begin met iets simpels als het opnieuw inrichten van de slaapkamer. Geef een sensueel tintje aan de plek waar jullie elke nacht met elkaar doorbrengen. Of heb eens sex op een andere locatie dan in bed! Dit kan binnenshuis zijn, maar natuurlijk ook een keer spontaan in een hotel. Ook kunnen jullie een Kama Sutra boek aanschaffen en nieuwe standjes proberen. Of ga nog een stap verder en ontdek elkaars fantasieën. Praat over de dingen die jullie altijd al eens hebben willen doen. Misschien is dit een rollenspel, of juist bondage… maar het kan ook het gebruiken van sexpeeltjes zijn. Er zijn genoeg fetisjen om mee te experimenteren. Maak het zo bond als jullie kunnen bedenken. De spanning van het onbekende is iets heel leuks om mee te spelen!

Meer tips voor lange relaties:

Lange afstandsrelatie? 6 essentiële tips

Dit zijn de 4 geheimen van een gelukkige relatie

Tegelijkertijd klaarkomen is dé boost voor je relatie

 

Ondeugend, brutaal en een beetje een buitenbeentje, dat is Kim. Iemand die het leven leeft zoals het bedoeld is. Vol overgave, vol passie en vooral hopeloos verliefd. Lees meer van haar werk op Meisjes met praatjes en plaatjes.

 

Beeld: Tumblr

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy