Dit zijn de 4 geheimen van een gelukkige relatie

door Julia

Je kent ze wel. Die stelletjes die er altijd superhappy uitzien samen. Je wordt er niet alleen blij van, en misschien een tikkeltje jaloers, je vraagt je ook af wat het geheim is van hun gelukkige relatie. Wij van LotteLust zochten het voor je uit.

De meeste happy koppels hebben niet een geheim wat hun relatie zo goed maakt, volgens de wetenschap zijn dit de vier geheimen van een gelukkige relatie.

 

1. Communiceer beter

Misschien een inkoppertje, maar als je gaat kijken naar wat het nummer 1 relatieprobleem is, kom je toch al gauw uit op een verkeerde manier van communiceren. A.k.a. miscommunicatie. Stelletjes die belangrijke beslissingen nemen samen en dit niet over de telefoon doen, dus via de app of sms, maar face to face hebben een betere verstandhouding. Ook discussies voeren in de vorm van een echt gesprek, versterkt de communicatie. Mensen in een gelukkige relatie praten in verhouding tot mensen die niet zo happy zijn in hun relatie, vijf uur per week meer met elkaar. Ook degenen die eerlijk zijn over hun gevoelens naar hun partner toe, zijn niet alleen gelukkiger maar de relatie is op de lange termijn ook beter. Daarnaast kiezen happy koppels ervoor om ruzies en spanningen te neutraliseren met humor, het tonen van affectie of het komen tot een compromis. Ongelukkige stelletjes daarentegen uiten kritiek, rollen met hun ogen en beginnen op elkaar te schelden.

 

2. Wees spontaan

Om sleur in je relatie te voorkomen, om het spannend te houden, zorgen stellen in gelukkige relaties ervoor dat ze leuke dingen blijven doen. Zoals? Lachen met elkaar is een van de drie succesfactoren van een goede relatie, ga bijvoorbeeld naar een comedyshow samen of kijk een grappige film met je lief. Positieve interactie met elkaar is ook van belang, koppels die dit doen, versterken hiermee hun band. Plan een avondje samen koken in, of laat een complimentje voor je vriend achter op een briefje. Of maak nieuwe herinneringen samen door een dagje uit te gaan, bijvoorbeeld naar een stad die je nog nooit bezocht hebt of als je van dieren houdt ga je naar Artis. Bedenk iets waar je allebei plezier aan zult beleven.

gelukkige relatie

3. Wees elkaars back-up

Happy koppels zijn er altijd voor elkaar, zowel in goede als in slechte tijden. Als je iets te vieren hebt, een nieuwe baan bijvoorbeeld en je lief laat zien dat hij trots op je is draagt dit bij aan jullie geluk samen. Stelletjes die dit doen, die blij zijn om wat de ander heeft bereikt, zijn gelukkiger dan koppels die minder enthousiast reageren op wat de ander gepresteerd heeft. Degenen die hun partner niet alleen feliciteren, maar ook interesse tonen en de gebeurtenis echt samen beleven, hiervan is bewezen dat zij ook gelukkiger zijn dan mensen die dit laten.

 

4. Duik regelmatig tussen de lakens

Niet geheel verrassend, maar toch goed om nog even te benadrukken, sex met regelmaat draagt bij aan een gelukkige relatie. Bewezen is dat stelletjes die heel happy zijn, gemiddeld twee tot drie keer per week tussen de lakens duiken voor wat sexytime. Sex levert namelijk een positieve bijdrage aan je geluksgevoel. Maar don’t worry als je twee of drie keer niet haalt, uit onderzoek blijkt dat een keer per week al gelukkiger maakt.

 

Meer over happy koppels:

Dit doen happy koppels voor het slapen gaan

Het geheim van een lang en gelukkig sexleven

Onderzoek bewijst: mollige koppels zijn het gelukkigst

 

Bron: Popsugar.com / Beeld: Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy