Dit doen happy koppels voor het slapen gaan

door Julia

Heb je het gevoel dat jij en je lover een beetje langs elkaar heen leven? Door de drukte van alledag is het logisch dat je soms wat minder aandacht voor elkaar hebt. Maar echt goed is het niet voor je relatie. Je kunt dit op een hele eenvoudige manier oplossen; tips van happy koppels vlak voor het slapen gaan.

Net voor het slapen gaan is eigenlijk het enige moment dat je echt echt samen bent, want geen afleiding van vrienden/familie/kinderen/je telefoon/de tv/de iPad. En daarom is het zo belangrijk om tijdens dit moment echt die aandacht aan elkaar te geven, en dan bedoel ik niet perse sex, altijd leuk natuurlijk, maar er zijn genoeg andere manieren waarmee je echt contact kan maken met je lover. Hier een aantal tips.

#1 Ga samen naar bed

Veel stellen maken de fout om later naar bed te gaan of eerder naar bed te gaan dan hun partner. Het is juist heel goed om op allebei hetzelfde tijdstip naar bed te gaan. Waarom? Voor een betere band met je partner is het belangrijk om op hetzelfde moment op dezelfde plek te zijn. Dit geeft een gevoel van verbondenheid en brengt jullie dichter tot elkaar.

#2 Leg je telefoon/iPad weg en doe de tv uit

Liever nog, zet helemaal geen televisie in de slaapkamer! Als er iets de romantiek verpest is het wel een tv prominent in de slaapkamer. Weg sex. Maar een mobiele telefoon of een iPad kan natuurlijk net zo goed jullie tijd samen in de weg zitten. Leg deze dus ook weg, stop ze bijvoorbeeld  in je nachtkastje of laat ze in de woonkamer liggen als je naar bed gaat. Het is niet alleen goed voor de romantiek, het is ook heel goed voor je nachtrust.

happy koppels

#3 Tijd voor Pillow Talk

Pillow talk? Nooit van gehoord? Dit omvat eigenlijk de gesprekken die je met elkaar voert voor het slapen gaan, en dan heb ik het niet over je boodschappenlijstje die je met hem doorneemt of de schoonmaaktaken nee! Dit gaat over gesprekken die dieper gaan, gevoelens die je met elkaar bespreekt, of gebeurtenissen uit je jeugd die je met elkaar deelt, dat soort talks. Tip: Tijdens het gesprek kun je hem, of hij jou, lekker gaan masseren. Wel blijven praten, anders is de kans dat je in slaap valt heel groot.

#4 Kriebelen

Niets fijners, vind ik dan he, dan elkaar lekker te kriebelen voor het slapen gaan. Terwijl hij naast je ligt ga je heel langzaam en zachtjes met je vingers langs zijn gezicht, zijn nek, schouders, zijn armen, zijn buik, kortom je gaat zijn hele lijf af. Dit kun je doen terwijl je pillow talk doet, maar je kunt ook gewoon naar elkaar kijken en niets zeggen. Intiem is het sowieso. Soms resulteert het in sex, maar dat hoeft dus niet. Je gaat er in ieder geval heel lekker van slapen ;)

#5 Goodnight kiss

Ahh de good old goodnight kiss! Klinkt heel erg voor de hand liggend, maar je zult nog versteld staan van hoeveel koppels dit vergeten te doen voor het slapen gaan. De nachtkus, de slaap lekker zoen, hoe je het ook noemen wilt, is zo van belang voor de sterke band met je partner. Een kus verbindt jullie met elkaar, het is een combinatie van fysieke en emotionele intimiteit. Veel mensen slapen niet innig verstrengeld in elkaar, want laten we eerlijk zijn dat ligt gewoon helemaal niet lekker, en dan is het juist fijn om nog even dat liefdevolle moment te hebben samen. En het is een mooie afsluiting van de dag.

Bron: Self Magazine / Beeld: Pinterest

 

Meer over relaties & liefde:

– 12 tekenen dat je scharrel verliefd op je is

– Tegenpolen? 6 redenen waarom het wel fantastisch is

– Het geheim van een lang en gelukkigsexleven

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy