Hoe je telefoon invloed heeft op je seksleven

door Lissa

Onze telefoon is tegenwoordig aan onze hand vastgeplakt en even wegleggen is dan ook heel lastig. We weten al een tijdje dat dit slecht is, maar beïnvloed het ook ons seksleven?

Wat is een telefoonverslaving?

Je hebt een telefoonverslaving als je constant op je telefoon wil kijken, om bereikbaar te zijn en uit de angst om wat te missen. Nu heeft ongeveer 90% van de samenleving hier last van… Maar wanneer dit je dagelijks leven belemmert is er sprake van een verslaving. Mocht je hier last van hebben zoek dan hulp! Het beïnvloedt je sociale leven en werkleven, maar ook je seksleven. In plaats van tijd doorbrengen met je lover of partner, verkies jij scrollen op je telefoon. Waarschijnlijk denk je nu ‘bij mij valt het wel mee’, maar het gaat steeds vaker ‘fout’. Zo nemen mensen zelfs hun telefoon mee naar de douche!

Minder seks dan vroeger?

Je zou het misschien niet verwachten, maar we hebben tegenwoordig minder seks dan vroeger. Grootouders van millenials hadden zes keer vaker seks. Hoewel onze opa’s en oma’s ook een druk leven leiden met werk en gezin, hadden ze meer vrije tijd over. Bovendien heb je niet alleen tijd, maar vooral ook zin en moeite nodig om van bil te gaan. Het is veel gemakkelijk om samen een Netflix-serie te kijken dan te rollebollen in bed.


Naar bed met telefoon

Eigenlijk gaat bijna iedereen met hun telefoon naar bed. Nog even de laatste appjes lezen, het weerbericht checken, Instagram nog even langsgaan en voordat je het weet zit je weer een uur te scrollen. Zonde om de tijd met je partner die al vaak heel schaars is zo naast elkaar door te brengen.

Minder lust

Wij hebben het hartstikke druk en seks schiet er dan vaak bij in, zelfs de telefoon is belangrijker. En niet alleen in bed. Zo zien we ook mensen op hun telefoon tijdens het eten in restaurants terwijl hun lover naast ze zit. Het is gewoon té verleidelijk. Je zou denken dat je dus een lagere seksdrive hebt omdat je anders wel voor seks zou kiezen, maar dit is niet waar. Wel ontneemt je telefoongebruik en een telefoonverslaving je lust. Om zin in seks te krijgen heb je prikkels nodig en als je constant op social media zit gaat dat lastig.


Wat kan je veranderen?

Je wil wat aan je telefoonverslaving doen, maar ook vooral hoe het je seksleven beïnvloed. Dit betekent dat er een paar dingen zullen veranderen.

  • Maak tijd voor elkaar vrij: Als je samen op de bank zit, met je telefoon in je hand en Netflix op tv, dan ben je niet met elkaar bezig. Om hier verandering in te brengen is het een goed idee om je telefoon uit te zetten en een date te organiseren. Want geloof ons; je partner is een stuk leuk dan die onbekende mensen op TikTok!
  • Verwijder apps: Om de verleiding wat minder moeilijk te maken kun je wat apps verwijderen. Zo zie je niet altijd je fav apps staan wanneer je even je telefoon opent.
  • Doe je geluid uit (als je samen bent: Wanneer je scherm oplicht, je je ringtoon hoort of wanneer je telefoon trilt in je zak, het zorgt ervoor dat je wil kijken. Logisch, we zijn nieuwsgierig. Zet je meldingen op stil om dit voor te zijn. Vind je dit overdag nog wat heftig, of moet je voor werk bereikbaar zijn? Doe het dan alleen ‘s avonds zodat jij en je lover wat sexytime hebben.
  • Gebruik je telefoon niet als wekker: Wanneer je je telefoon als wekker gebruikt, is het in de ochtend het eerste wat je ziet. Vaak open je ook allerlei apps en heeft het meteen weer je volle aandacht, maar zou een potje ochtendseks niet veel lekkerder zijn? Koop een ‘ouderwetse’ wekker en zie wat er verandert!

Meer over seksleven:

De invloed van endometriose op je seksleven

6 Tekenen dat je een gezond seksleven hebt

De grootste killer van jou seksleven

Beeld: Unsplash, Giphy.com

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy