Gewoontes waardoor je seksleven bergafwaarts gaat

door Rosanne

Er zijn allerlei dingen die je seksleven op een negatieve manier kunnen beïnvloeden. Zoals een telefoon, tv kijken voor het slapen of een druk leven. Deze dingen moet je afleren en inruilen voor dingen die een positief effect zullen opleveren.

Telefoonverslaafd

Anno 2022 zitten onze telefoons nog net niet aan onze hand vastgeplakt. Overal waar je heen gaat, zit die in je tas of broekzak. Ook in de slaapkamer wordt de telefoon vaak gebruikt. Nog even alle socials checken, serietje kijken of nieuwe kleding bestellen. Maar deze gewoontes hebben een negatieve invloed op jouw seksleven. Het zorgt er namelijk voor dat je minder aandacht hebt voor je lover, waardoor hij of zij zich afgewezen kunnen voelen. Dus zet je telefoon uit als je het bed in duikt of leg ‘m in een andere kamer.

seksleven

Kinderen en huisdieren

Je bent natuurlijk dol op je kinderen en/of huisdieren, maar ook zij kunnen jullie quality time nog wel eens verpesten. Een kind of hond die zomaar binnen kan lopen, geeft jullie geen privacy. Laat je huisdieren niet bij je op de kamer slapen en maak afspraken met je kinderen dat ze bijvoorbeeld eerst kloppen voor ze binnen komen. Of neem een slot op de deur.

Troep

Een sok hier een onderbroek daar, een stoel die vol ligt met spullen. We kennen het allemaal wel. Je hebt haast, kledingstress of bent even vergeten om je vieze was in de wasmand te gooien. Een rommelige kamer creëert onrust in je hoofd, wat niet helpt tijdens de seks. Een opgeruimde kamer zorgt voor minder afleiding. Heb je in de ochtend of overdag geen tijd om een opruimsessie te houden? Pak dan voor je het bed in duikt, vijf minuutjes. Gooi alle vieze was in de wasmand, vouw je schone kleding op en berg alles op in de kast.

Faken

Misschien dat je het doet om hem of haar te pleasen, maar je hebt er eigenlijk alleen maar jezelf mee. Ik heb het over het faken van een orgasme. Als jouw partner denkt dat jij bent klaargekomen, denken ze dat ze iets goeds doen, terwijl jij het misschien helemaal niet fijn vindt. Jouw lover wil ook dat jij van de seks geniet, dus als je iets niet zo lekker vindt, geef het aan!

seksleven

Communicatie

Je hebt het waarschijnlijk al honderden keren gehoord, maar communicatie is key. En dit geldt ook zeker in de slaapkamer. Niet praten over je seksleven zorgt voor een onwetendheid in elkaars behoeftes. Praat dus over wat je niet/wet lekker vindt of welke fantasieën je hebt. Praten over seks is essentieel, omdat je zo meer over elkaar te weten komt, maar het kan ook zeker geil zijn.

Sleur

Hebben jullie iedere keer dezelfde routine? Op hetzelfde tijdstip en dezelfde standjes seks geeft een sleur in jullie seksleven. De spanning neemt na verloop van tijd dan wel een beetje af. Een routine is lekker en makkelijk, maar kan ook saai worden. Probeer eens ’s ochtends seks te hebben als jullie het normaal altijd ’s avonds doen. Of duik eens een keer een andere kamer in. Een andere mogelijkheid is het gebruik van sekstoys of seksspelletjes. Dit zorgt voor variatie en waarschijnlijk het proberen van nieuwe dingen. Afwisseling zorgt voor meer spanning!

Initiatief

Als laatste is het niet nemen van initiatief ook een echte moodkiller. Ook in een relatie moet je moeite voor elkaar blijven doen. Verleid worden kan heel erg leuk zijn, maar iemand verleiden ook. Dus neem zelf eens een keer het initiatief. Neem je lover mee de slaapkamer of ga hem of haar masseren. Een ouderwetse tongzoen doet ook al wonderen. Zet de eerste stap en kijk waar het toe leidt.

seksleven

Meer over seks:

Wat te doen als jullie een dipje in je seksleven hebt?

Waarom je naspel niet moet vergeten

Er mag meer gebeft worden, en dit is hoe je dat bespreekt

Beeld: Pexels & Giphy

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy