Wie worden er sneller verliefd: mannen of vrouwen?

door Lissa

We denken vaak dat vrouwen eerder de vlinders voelen fladderen, maar is dit ook echt zo? En waarom?

Onderzoek

Amerikaanse wetenschapper Marissa Harrison ging het onderzoeken. Ze ondervroeg 172 studenten hoe snel ze tot de conclusie komen dat ze verliefd zijn. En hier kwam opmerkelijke antwoorden uit. De mannen zeiden namelijk na enkele weken verliefd te zijn, terwijl vrouwen hier toch echt wel maanden voor nodig hebben. Ook tonen mannen eerder hun gevoelens. Die zagen we niet aankomen.

Vrouwen willen een rela, mannen zijn fuckboys

Ja, dat idee heerst er in onze maatschappij. Ook vooral als we op datingapps kijken, lijken vrouwen serieuzer te zijn en mannen vooral op zoek naar fun. Het zijn allemaal aannames die voortkomen uit stereotypes. Denk maar aan de romantische komedies waar je mee bent opgegroeid. We denken vaak vrouwen eerder verliefd zijn omdat ze in het algemeen vaker hun emoties laten zien, maar niks is minder waar.

Waarom is het zo?

Dat mannen sneller verliefd worden en vrouwen minder snel heeft met evolutionaire redenen te maken. Je zou het niet denken, maar voornamelijk vrouwen hebben bindingsangst. Vrouwen hebben namelijk de angst om verliefd te worden op de verkeerde persoon. Daarom stellen ze (onbewust) hun verliefdheid uit of blokkeren ze het. Daarnaast leren we mannen in onze samenleving dominant te zijn. Dit geeft hen al op jonge leeftijd het gevoel leiding te moeten nemen, ook op gebied van liefde dus. Ook zou het kunnen zijn dat de oorzaak onbewust bij de voortplanting ligt. Vrouwen zouden meer te verliezen hebben als ze zich binden aan de verkeerde man, zij zijn namelijk geboren met een beperkt aantal eitjes. Mannen daarentegen produceren miljoenen spermacellen per dag, die hebben geen race tegen de klok! Dit is trouwens wel heteronormatief, we know!

We waarderen het even veel

Neil Lamont, een psycholoog uit Londen zegt wel dat voor mannen en vrouwen een betekenisvolle relatie net zo belangrijk is. Dat is dan wel weer fijn! Uiteindelijk is ieder mens weer anders, of je nou man of vrouw bent. Om te weten of iemand verliefd is, zul je niet naar cijfers maar naar die persoon moeten kijken.

Wat is jouw ervaring hiermee? Word jij snel verliefd of niet zo snel, let us know!


Meer over liefde:

Van ijs eten tot rondsletten: 5 vrouwen vertellen over hun liefdesverdriet

Dit zijn de beste plekken om een nieuwe liefde te spotten

De eerste keer met je nieuwe liefde eng? Niet met deze tips

Beeld: Pexels

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy