Hebben jullie ook ‘echte’ seks? – Over lesbische seks en waarom er meer is dan penetratie

door Luna

Vaak krijg ik de vraag hoe mijn vriendin en ik seks hebben. Mijn eerste gedachte is dan “Jemig, heb je dan niet één breincel die dat kan bedenken?” Maar ja, blijkbaar is de onwetendheid bij sommige mensen nog groot. In dat geval kom ik to the rescue! Wat is seks als er geen piemel in het spel is?

Wat verstaan we onder ‘echte’ seks?

Mensen zeggen vaak over lesbische seks: “Plat op plat vult geen gat”. Uit die bewering haal ik dat er ‘een gat gevuld’ moet worden om onder “echte” seks te vallen. Penetratie dus, of beter gezegd: penis-in-vaginaseks. Zoals bekend hebben de meeste vrouwen geen penis. Je zou zeggen dat er dan waarschijnlijk ook geen sprake is van penetratie – en er dus geen “echte” seks plaatsvindt. Newsflash; dat is bullshit.


Seks is meer dan alleen penetratie

Seks is meer dan alleen penetratie, we mogen het begrip best wat breder trekken. Seks gaat over intimiteit en genot, dat kan op vele manieren beleefd worden. Denk aan een lekkere massage, orale bevrediging, a masturbation session en nog vele andere manieren van aanraking-door anderen en/of door jezelf. Voor seks is dus helemaal niet per se een piemel nodig. En dat geldt voor koppels in alle vormen.


Verkeerd geformuleerd

De vraag of wij ook “echte” seks hebben is daarom verkeerd geformuleerd. Want wat er dus eigenlijk gevraagd wordt is: “hebben jullie ook penetratieseks?” En het antwoord zal variëren per lesbisch stel. Zoals ik hierboven al heb uitgelegd is penetratie niet essentieel om seks ‘compleet’ te maken. Maar mijn vriendin en ik vinden het zelf wel heel fijn om zo nu en dan door elkaar gepenetreerd te worden. Hiervoor gebruiken wij een strap-on. Maar voor sommige stellen bieden vingers ook genoeg stimulatie. Penetratie zal in elk geval bij veel lesbische stellen geen must zijn, want wij weten als geen ander dat er heel veel manieren zijn om van elkaar te genieten- zonder ‘dick in the game’.


Afkeer voor dicks?

Ook komt het nog wel eens voor dat mannen denken, of er zelfs vanuit gaan, dat we een afkeer hebben voor -alle- piemels omdat we (liever) seks hebben met een vrouw. Niet alle lesbische vrouwen, of vrouwen in een lesbische relatie hebben een afkeer voor dicks. En ja, ik ken ook echt wel gay-meiden die er echt alles aan doen om zo ver mogelijk uit de buurt te blijven van piemels. Maar dat betekent nog niet dat ze het niet alsnog fijn vinden om gepenetreerd te worden met een strap-on. Een voorbinddildo is natuurlijk niet ‘echt’, en hoeft dan ook niet meteen gekoppeld te worden aan een echte penis. Er bestaan namelijk dildo’s in alle kleuren, maten en vormen. Je kan het zo (sur)realistisch maken als je zelf wil.


Er moet meer gebeft worden

Mannen: neem een voorbeeld aan de lesbiennes! Wij als ‘vrouwliefhebbende vrouwen’ zullen waarschijnlijk eerder elkaar oraal bevredigen dan de dildo erbij pakken. Er moet meer gebeft worden! Ook heterovrouwen zullen ons daar waarschijnlijk gelijk in geven. Want gebeft worden is gewoon heel erg lekker en geil. En for pussy eating heb je geen piemel nodig, alleen een tong en de juiste skills.

Conclusie

Lesbische stellen hebben uiteraard ‘echte’ seks. Maar of daar penetratie aan van pas komt verschilt per koppel. Er is namelijk meer wat onder ‘echte’ seks valt dan alleen penetratie. Denk aan beffen, er moet meer gebeft worden! En voor degenen die zich nu aangesproken voelen. Formuleer je vraag in het vervolg iets specifieker dan: “hebben jullie ook ‘echte’ seks?”. Er hoeft niets mis te zijn met een directe vraag, om je punt heen draaien is veel vermoeiender.

Meer over lesbische seks:

Onze menstruatiecyclus aan de hand van seizoenen

Negatieve opmerkingen over je geaardheid

De vervelendste opmerkingen die ik kreeg op straat

Beeld: Giphy/Pexels

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy