Regelmatig klaarkomen kan prostaatkanker voorkomen

door Julia

Belangrijk nieuws voor alle mannen, dus laat dit vooral lezen aan je vriend, en wij vrouwen kunnen er ook een aandeel in hebben. Volgens de wetenschap is de kans op prostaatkanker een stuk kleiner, als een man met regelmaat ejaculeert.

Vaker klaarkomen houdt het sperma van de man gezond en helpt dus de kans op kanker te verkleinen.

Hoe vaak?

Je vraagt je nu waarschijnlijk af wat ‘met regelmaat’ dan precies inhoudt. Amerikaanse wetenschappers aan de Harvard universiteit deden hier onderzoek naar. Zij volgden 8 jaar lang 32000 mannen en kwamen daarbij tot de volgende conclusie: Als een man 21 keer per maand een orgasme krijgt, heeft hij 33 procent minder kans op het krijgen van prostaatkanker. Dat betekent dat hij 252 keer per jaar klaarkomt, oftewel 70% van alle dagen. Best veel als je je bedenkt dat er 365 dagen in een jaar zitten, en je dus 113 dagen overhoudt waarop het geen must is om te ejaculeren. Maar als je daadwerkelijk de kans kan verkleinen op kanker door iets te doen wat heel plezierig is, dan is er eigenlijk geen reden om het niet te doen toch?

 

Natuurlijke detox

Op de vraag waarom regelmatig klaarkomen de kans op prostaatkanker verkleint, hebben de onderzoekers geen antwoord op. Wel denken ze dat het te maken heeft met het lozen van kankerverwekkende afvalstoffen, deze worden dan via het sperma verwijderd uit het lichaam.

In Nederland krijgen ieder jaar zo’n 11.000 mannen te horen dat ze prostaatkanker hebben. Het komt vaker voor bij mannen die ouder zijn.

 

Veel sex = gezond

Dat het hebben van veel sex heel gezond is wisten we natuurlijk al, maar de Amerikaanse onderzoekers bevestigen het nu ook met dit experiment. Een actief sexleven draagt bij aan een goede gezondheid, en kan daarmee het risico op kanker verlagen. Meer sex zorgt dus niet alleen voor een betere band tussen jou en je lief, het bevordert ook je gezondheid. Want ook voor vrouwen zitten er veel voordelen aan, je hebt minder last van stress en je geheugen wordt er beter van.

 

Bron: European Urology
Beeld: Pinterest

 

Meer over het effect van sex op de gezondheid:

Gezonder door meer sex

Meer sex betekent een beter geheugen

Sperma vergroot de levensduur

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy