Alles over knife play

door Phlox

Knife play, het stimuleren van de seksuele ervaring door messen naar de slaapkamer te brengen… Hoe werkt dat precies? Wat is hier de aantrekkingskracht van en zitten er gevaren aan? In dit artikel leggen we het uit.

En misschien wel fijn om even een trigger warning neer te zetten: messen en het gebruik daarvan worden in dit artikel dus uitgebreid besproken. Be safe!

Wat is knife play?

Dit is een vorm van BDSM en wordt beschouwd als een van de extremere kinks. Door een scherp object zoals een mes of dolk te gebruiken kun je namelijk iemands mentale én fysieke zintuigen helemaal op scherp zetten, wat als het goed is voor een intense ervaring zorgt. Wat er precies gebeurt tijdens zo’n moment hangt natuurlijk af van wat er is besproken. Onder knife play valt bijvoorbeeld het afsnijden van kledingstukken, schrapende bewegingen maken en zachtjes de punt tegen de huid drukken.

Het is wel belangrijk om te begrijpen dat er, op misschien een oppervlakkig wondje na, bijna nooit écht in iemand wordt gesneden! Het draait vooral om wat de sensatie van een scherp object tegen de huid in iemand kan losmaken.

Knife play kan mentaal erg sensationeel, maar ook vermoeiend zijn. Je bent tenslotte compleet overgeleverd aan je partner. Dat gevoel van submissie is wel meteen wat knife play zo aantrekkelijk maakt voor BDSM-liefhebbers.

knife play

Risico’s

Niets is zonder risico, maar het spreekt voor zich dat die regel zéker voor knife play geldt. Het is ten eerste belangrijk om te zorgen dat jij en degene met wie je bent op dezelfde lijn zitten. Maak duidelijke afspraken over wie wat gaat doen en bespreek vooral wat er níét mag gebeuren. Spreek ook een safe word af: als iemand dit woord uitspreekt, stop je gelijk met het spel.

Het is geen goed idee om seks en knife play te combineren. Degene met het mes in de handen mag namelijk echt op niks anders focussen dan dat. Ook is het, zeker in het begin, verstandig om eerst te oefenen met iets anders dan een scherp voorwerp. Gebruik bijvoorbeeld een creditcard of potlood, iets dat geen schade kan aanrichten. En natuurlijk zet je eerst voor jezelf alle ins- en outs van knife play op een rij, want hier kun je niet met een onervaren kijk aan beginnen.

Zoals al eerder genoemd is het niet de bedoeling om ín de huid te snijden, of om littekens en/of blijvende schade aan te brengen. Er zijn zeker wel mensen die daar verder in willen gaan maar dan is het alweer een heel ander verhaal, zodra er echt wonden bij komen kijken wordt het namelijk meer een bloedkink- wat van een heel ander kaliber is.

Voorbereiding & benodigdheden

Allereerst: wat ga je gebruiken? Een bot mes, een scherp mes? Dat is belangrijk om te weten want het vertelt je precies hoe je het moet gebruiken. Een scherp mes gebruiken om druk op de huid te geven is, hoe sexy het ook kan zijn, a bad idea! Dus daar moet je eerst even bekend mee worden.

Zoals bij elke BDSM scene kun je, ter voorbereiding, de 3 V’s erbij pakken. Vraag aan jezelf:

Is het Veilig?

Oftewel, ben jij ervaren genoeg om deze kink in de praktijk te brengen? Is er kans op schade/blijvend letsel? Als het niet veilig is, wacht ermee of doe het niet.

Is het Verstandig?

Jullie idee voor een BDSM-spel moet realistisch genoeg zijn. Kun je het binnen reden uitvoeren en blijft het, hoe extreem ook, wel verstandig? Great!

Is het Vrijwillig?

Deze zou eigenlijk voor zich moeten spreken, maar is daarom niet minder belangrijk. Blijf altijd goed communiceren met je partner en bespreek het als er iets niet goed gaat.

En het spreekt natuurlijk voor zich, maar we gaan het toch even benadrukken: natuurlijk is het belangrijk om te zorgen dat je voorwerp van keuze schoon en steriel is. Kies een mes uit en gebruik het exclusief voor in de slaapkamer- anders zal er toch altijd een kans op infectie zijn.

Als je deze ins en outs van knife play opvolgt, ben je verzeker van een vernieuwende en interessante ervaring. En misschien gaat er wel een wereld voor je open!

knife play gif

Zou jij ooit knife play willen proberen of heb je er al ervaring mee? Laat het weten in de comments.

Meer over BDSM:

Alles over breath play

BDSM voor beginners

BDSM tips voor het next level

Beeld: Pexels & Giphy

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy