‘Sperma vergroot de levensduur’

door Julia

Ja je leest het goed, door sperma, het slikken ervan dus, zou je een langer leven kunnen hebben. Dat is namelijk gebleken uit onderzoek.

 

Nu wel een kleine kanttekening, dit onderzoek is uitgevoerd met muizen dus we kunnen niet met zekerheid zeggen dat het bij mensen ook zo werkt. Het Amerikaanse online magazine Nature Medicine publiceerde het verslag van het onderzoek naar de effecten van sperma op de levensduur van mensen.

 

Speciaal goedje

Hieruit is gebleken dat sperma een positief effect heeft op hoe lang je leeft, althans bij muizen dan. Dat werkt zo, in sperma zit een goedje genaamd spermidine. Het onderzoek bewijst dat spermadine de levensduur van muizen vergroot, het beschermt tegen veroudering van de hartspier en het behoudt de belangrijkste functie van het hart; het pompen van bloed door het hele lichaam.

 

Ho, ho, ho

Voordat je nu besluit om iedere keer dat je vriendje/scharrel klaarkomt er meteen op te duiken en zijn goedje door te slikken, ho! Dit onderzoek is nog niet op mensen getest, alleen op muizen, en bovendien moet je wel heeul veel sperma doorslikken wil je profiteren van de voordelen. Dus slikken is inderdaad gezond, er zit veel proteïne in sperma, maar hou het een beetje binnen de perken en zorg vooral dat je eiwitten uit vlees, vis en groene groente haalt.

 

Bron: Nature Magazine
Beeld: Pinterest

 

Meer weten over sperma? Lees deze artikelen eens:

– Sperma testen via de smartphone

– Shocking orale sex weetjes

– 10 fun feiten over het lichaam van de man

2 reacties

Erik 22 november 2016 - 18:05

Ik kan dit beamen. Al mijn slikkende exen leven nog.

Beantwoord
Lotte 22 november 2016 - 23:21

Hoe oud zijn je exen? ;)

Beantwoord

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy