Alles over blauwe ballen

door Julia

Misschien heb je er weleens van gehoord, of ben je bekender met de Engelse term: blue balls. Wat het precies betekent als een man blauwe ballen heeft, en hoe pijnlijk het daadwerkelijk is, wij van LotteLust zochten voor je uit.

Ten eerste, het hebben van blauwe ballen is dus geen verzinsel, mannen kunnen hier echt last van hebben. Hoewel sommige het al snel overdrijven, is het zeker wel een serieuze aandoening.

 

Wat zijn blauwe ballen precies?

De definitie van blauwe ballen is als volgt:

Een krampachtige pijn in de testikels en prostaat regio, veroorzaakt door langdurige seksuele opwinding.

Soms worden de testikels donkerder van kleur, vandaar de naam blauwe ballen. Het kan iedere man overkomen, als je om je heen gaat vragen is er vast wel iemand die dit een keer heeft meegemaakt. Maar prettig is het zeker niet. Het gebeurt dus als een man heel opgewonden is en een tijdje zo blijft, zonder dat er een ontlading volgt. Dus zonder dat hij klaarkomt.

Darius Paduch, docent urologie aan het Weill Cornell Medical College, heeft een mogelijke verklaring voor blauwe ballen: “Wanneer een man opgewonden raakt, stroomt zijn bloed naar zijn penis en zijn ballen. Dit oefent druk uit op de ballen, en dat kan pijn veroorzaken.”

 

Wat te doen bij blauwe ballen?

Stel, je bent met je vriend of scharrel aan het flikflooien en ineens zakt hij in elkaar van de kramp, veroorzaakt door blauwe ballen, dan kun je twee dingen doen. Of je gaat meteen over tot sex-sex, als jij daar natuurlijk ook zin in hebt want je hoeft je never nooit schuldig te voelen voor zijn blue balls. Of je stopt met vozen en wacht rustig af tot de druk vermindert, het bloed zal namelijk op een gegeven moment weer worden afgevoerd.

 

Kan het kwaad?

Hoewel het vaker gebeurt, kan het geen kwaad als mannen last krijgen van blauwe ballen. Volgens James Kashanian, uroloog aan het Cornell ziekenhuis in New York, is er geen risico op onomkeerbare schade. De pijn kan variëren van ongemak tot het gevoel alsof iemand hem in het kruis heeft geschopt. Maar hoe dan ook, gevaarlijk is het niet.

De blauwe kleur is afkomstig van de blauwachtige tint die te zien is op het scrotum, na een lange periode van seksuele opwinding. Ook al is de term nooit onderbouwd door medici. Hiermee kan ook worden verwezen naar het ‘bont en blauw’ gevoel.

Aldus Kashanian.

 

Dus, mocht het je boy een keer overkomen tijdens het voorspel, not to worry. Ga gerust door met waar je mee bezig was, tenzij hij het echt niet meer trekt natuurlijk dan zet je gewoon even een filmpje op.

 

Meer over mannen en gezondheid lees je hier:

– Dit is de favoriete sexplek van mannen

– Zo denken mannen over voorspel

– Masturbatie gewoontes van mannen en vrouwen hetzelfde?

 

Bronnen: Men’s Health, Cosmopolitan, Het internationale woordenboek
Beeld: Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy