Sex tijdens je menstruatie? Hell yes!

door Julia

Als iemand begint over sex tijdens hun menstruatie, dan kunnen ze van mij een vies gezicht als reactie verwachten. Naar mijn idee is niks, nou oké bijna niks, viezer dan sex hebben als je ongesteld bent. Het kan toch niet anders dan dat het een smerige boel wordt? Maar laten we wel wezen, ik heb het maar een keer geprobeerd, heel objectief is dat niet. Dus ging ik op zoek naar redenen waarom period sex wel heel goed kan, want ja ook al is het maar een week per maand soms komt dat toch heel vervelend uit nietwaar?

 

#1 Plezierige pijnstiller

Een orgasme als gevolg van sex, duhh, kan de menstruatiepijn, dus krampen, verlichten. Hoe? Nou tijdens het krijgen van een orgasme komen de stofjes oxytocin, dopamine en endorfine vrij, dit zijn natuurlijke pijnstillers. Werkt ook heel goed bij spierpijn trouwens, waar een orgasme al wel niet goed voor is he?

 

#2 Bloed als natuurlijke glijmiddel

Oké geloof me, ik weet hoe smerig dit klinkt, maar doe net als ik en geef het eerst een kans, als in lees even verder, voordat je gaat oordelen. Een van de grote voordelen aan sex tijdens je menstruatie is dat je geen glijmiddel nodig hebt, omdat je al heel nat bent, omdat je bloedt dus. Dat maakt het voor sommige vrouwen ook makkelijker om bepaalde standjes uit te proberen, waar ze anders meer moeite mee hebben. Tijdens je menstruatie staat je vagina meer open en is meer ontvankelijk, dus als er een sexstandje is die je eerder had willen doen, maar niet lukte is dit nu het moment om hem te doen. Zo vertelt seksuoloog Carlen Costa.

 

tijdens je menstruatie

 

#3 Tijd voor extra lang voorspel

Tijdens de periode dat je ongesteld bent, gieren de hormonen door je lijf, en dat voel je ook ja. Maar het voordeel hiervan is dat je eerder klaar kunt komen door aanrakingen of door penetratie, dat zegt Emily Morse van de Amerikaanse Glamour. Kijk orale sex blijft nog steeds een no-go, neem ik aan, maar er zijn genoeg andere dingen die je kunt doen tijdens het voorspel. Strelen, voelen, kriebelen, masseren, zoenen, om er een paar te noemen.

 

#4 Shower sex

Oftewel sex in de douche. Nu heb ik hier eerder mijn twijfels over geuit, maar aangezien dit weer een gevalletje is van eigenlijk nooit echt gedaan, is dit wel het proberen waard. En zeker tijdens je menstruatie, want geen gedoe met handdoeken die verschuiven tijdens de sex waardoor het alsnog op je laken komt, nee het water spoelt het natuurlijk meteen weer weg, ideaal!

 

#5 Lepeltje-lepeltje

Spoonen is het fijnste standje om te doen tijdens je menstruatie, zeker voor de vrouwen die in deze periode juist heel veel zin in sex hebben, of gewoon net zo veel als normaal, omdat het heel teder is. Als in, je ligt niet met je benen in je nek en je buik, die al zo’n pijn doet, dubbelgevouwen auw!! Je ligt op je zij, alle ruimte voor je buik, terwijl hij langzaam in je stoot. Het is een hele relaxte positie en je kunt rustig het tempo opvoeren, hij kan diep in je gaan of juist niet zo diep, het is maar net wat je fijn vindt.

 

Oke, ik moet zeggen dat ik wel wat meer overtuigd ben van het hele menstruatie sex idee. Vooral omdat het de krampen verlicht, dat is wel echt een pro hoor. Misschien toch maar weer eens een keer proberen.

 

Bron: Glamour.com
Beeld: Pinterest

Meer over menstruatie:

– Menstruatie door de jaren heen

– Wie durft? Cannabis tampons tegen menstruatiepijn

12 must do’s om je vagina gezond en happy te houden

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy