5 tips voor safe sex op vakantie

door Phlox

Zon, strand, party til you drop… Dé manier om helemaal te ontspannen en zoveel mogelijk memories te creëren is natuurlijk door heerlijk op vakantie te gaan. Het liefst naar een warm, exotisch land ver weg! Wij snappen ‘m helemaal. Toch is het extra belangrijk om, naast je paspoort en vliegtickets, ook zeker niet je safe sex principes te vergeten…

1. Condooms meenemen

Het spreekt natuurlijk behoorlijk voor zich dat het altijd handig is om condooms op zak te hebben. Maar wist je ook dat je de condooms het beste zelf kan meenemen, in plaats van ze te kopen in het land van bestemming?

Er is namelijk altijd de kans dat de condooms in je vakantieland erg duur, moeilijk te vinden of van slechte kwaliteit zijn. Dan sta je bij aankomst wel even beteuterd te kijken! Het is daarom altijd handig om het zekere voor het onzekere te nemen en je eigen voorraadje in te pakken.

vakantie

2. En goed bewaren!

Dan zijn er ook nog een paar plekken waar je condooms beter niet kan bewaren, zoals je portemonnee, broekzak of op plekken waar veel zonlicht is!

Hier wil je zeker rekening mee houden, anders is dat behoorlijk zonde… Condoms are expensive as hell!

3. Voorbeeldzinnen

Het zou zomaar kunnen dat je de taal van het vakantieland in kwestie nog niet (goed) onder de knie hebt. Nu snappen we natuurlijk dat je met de taal van de liefde ook een heel eind komt, maar als het om sex afspraken gaat is het tóch handig om geen ruimte voor interpretatie over te laten.

Daarom hebben we wat safe sex-voorbeeldzinnetjes voor de meest populaire vakantietalen op een rij gezet.

Frans

Hey, heb je zin in seks? –Hey, tu veux du sexe? / Voulez-vous coucher avec moi, ce soir?

Heb je een condoom bij je? – Vous avez un préservatif ?

Geen condoom, geen seks. – Pas de préservatif, pas de sexe.

Italiaans

Hey, heb je zin in seks? – Ehi, vuoi fare sesso?

Heb je een condoom bij je? – Hai un preservativo con te?

Geen condoom, geen seks. – Niente preservativo, niente sesso.

Duits

Hey, heb je zin in seks? – Hey, willst du Sex haben?

Heb je een condoom bij je? – Hast du ein Kondom?

Geen condoom, geen seks. – Kein Kondom, kein Sex.

Spaans

Hey, heb je zin in seks? – Hola, ¿quieres tener sexo?

Heb je een condoom bij je? – ¿Tienes un condón?

Geen condoom, geen seks. – Sin condón, no hay sexo.

Engels

Hey, heb je zin in seks? – Hi, do you want to have sex?

Heb je een condoom bij je? – Do you have a condom?

Geen condoom, geen seks.- No condom, no sex.

vakantie

4. Laat je niet ompraten

Sommige jongens kunnen bijzonder vervelend uit de hoek komen zodra je het woord ‘condoom’ laat vallen. Drammen, smoesjes verzinnen, zweren dat ze echt echt écht clean zijn… Uhm, yeah right. Niks is onaantrekkelijker dan dat gezeur aanhoren.

Mocht je nou zo’n type tegenkomen, laat je dan vooral niet ompraten om het alsnog onveilig te doen. Geloof ons, het is het niet waard en de kans dat je achteraf spijt krijgt is zeer aanwezig.

Als iemand jouw wensen niet respecteert, kun je het beste gewoon weglopen en een bedpartner zoeken die dat wél doet. Wil je nog even wachten voordat je er een eind aan maakt? Probeer dan één van deze tips.

5. After vacay

Mocht je nou die heeeerlijke vakantie alsnog niet 100% vlekkeloos zijn doorgekomen, dan moet je daar wel even iets aan doen. Gefrustreerd raken heeft geen zin, want het is al gebeurd. Bel wel gelijk na thuiskomst even de GGD om een bezoekje aan de soa-kliniek in te plannen.

Dit moet zéker als je naar een soa-endemisch land (= risicoland) op vakantie bent geweest. De kans dat je door onveilige seks een soa oploopt is daar namelijk het grootst. Hieronder vallen bijvoorbeeld alle landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Better safe than sorry.

En natuurlijk, als je deze tips in je achterhoofd houdt kun je zonder zorgen genieten van je welverdiende hot girl summer. We hebben ‘m verdiend!!!

vakantie

Lees meer over vakantie:

Wat is hot girl summer en hoe doe je mee?

Deze vakantie standjes moét je uitproberen!

5 dingen die je kans op een soa vergroten

Beeld: Pexels, Giphy

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy