Hoe ga je er mee om als hij geen condoom wil omdoen?

door Lissa

Je hebt ze ongetwijfeld weleens in bed gehad. Mannen die weigeren om een condoom om te doen. Smoesjes hebben ze genoeg, hoe ga je hier mee om?

Vraag hem waarom hij het niet wil

Ook al vinden we de guy nu al irritant, is het toch goed om hem even uit te laten spreken. Het is jammer dat jullie uit de geile vibe worden gehaald door een condoom-discussie, maar onthoudt goed dat het niet jouw schuld is. Hij doet moeilijk en dus is het tijd voor een gesprekje. Grote kans dat hij aan komt zetten met flauwe smoesjes.

Trap niet in de smoesjes

En ja hoor, zijn smoesjes ratelt hij op, zo snel dat hij ze waarschijnlijk vaker heeft gezet. Prima, maar wij trappen er niet meer in!

“Een condoom past mij niet”

Zegt hij dat zijn dick te groot is? Dan kan jij hem heel duidelijk uitleggen dat dit pure onzin is. Er bestaan verschillende condooms dus ook zeker voor die vriend daar beneden. Bovendien kunnen regular condooms erom ver rekken. Zoek wat plaatjes op als bewijsmateriaal, er zijn genoeg mensen die hun hele arm of hoofd in een condoom doen!


“Het voelt met condoom niet fijn”

Deze opmerking hoor je vaak. Wij kunnen je meteen vertellen dat een condoom nauwelijks of geen verschil maakt. Misschien heeft hij dit een keer ervaren, maar dan komt dit omdat hij niet de juiste maat condoom om had, dit kan je gerust zeggen. Daarnaast gaat het bij seks niet alleen om zijn penis, vindt hij dit belangrijker dan jou wens? Dan kan je hem wel meteen het huis uitzetten.

“Maar je zit toch aan de pil?”

Leg het hem uit waarom jij graag beide anticonceptiemiddelen wil gebruiken en leg hem de consequenties uit als het mis gaat. Dit is eigenlijk niet jouw taak, dus je kan hem ook een biologieboek in de handen drukken, of De Anticonceptiebijbel!

“Ik heb geen condooms bij me”

Ja ja, het zal ook eens niet! Of hij ze nou echt niet bij zich heeft of het een smoesje is.. handig is het niet. Kom daarom altijd voorbereid en koop ze zelf. Vind je dit wat ongemakkelijk? Dan kan je het ook bestellen. De volgende keer gebeurt dit je niet weer en komt je sexbuddy er niet onderuit!

“Ik heb toch geen SOA”

Good for you, maar 100% zeker weet je dat nooit. Je kunt namelijk ook een SOA hebben zonder klachten op te merken en het wel overdragen. Dus better safe than sorry!

Zeg wat jij wil

Wanneer hij zijn zegje heeft gedaan, mag jij dat ook zeker doen, want seks heb je met z’n tweeën (of meer, maar je snapt ons punt). Je hoeft niet bang te zijn om te zeggen dat jij het liever veilig doet, je mag dit duidelijk zeggen. Sterker nog: als je dit duidelijk en zelfverzekerd doet is er een grote kans dat hij ermee in stemt. Het is jouw lichaam, dus jij bepaalt wat je wil, don’t forget that!


Blijf bij je mening

Waarschijnlijk zal de gozer die je uit een willekeurige bar hebt gepikt en nu naast je zit blijven doorzeuren, very annoying! Maar laat dit niet op je inspelen, jij hebt goede redenen waarom je het met condoom wil doen en dat is hartstikke goed. Als je toch in de verleiding komt om het zonder te doen, denk dan aan alle risico’s. Een kind, een soa.. je kan spijt krijgen van die keuze.

Dan geen seks

Wanneer hij tegen jouw wil blijft aandringen om geen condoom te gebruiken, zit er maar één ding op: geen seks. Om de sfeer luchtig te houden kan je met een nieuw idee komen. Gezellig samen naar je oma? Een boswandeling maken of samen schilderen? Ja, dan is een rubbertje toch niet zo vervelend meer!


Meer over condooms:

Maak van een condoom omdoen een feestje

Wat gebeurt er als een condoom gebruikt dat over datum is?

Op deze plekken kun je condooms beter niet bewaren

Beeld: Pexels, Giphy.com

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy