Must see: animatiefilm over de clitoris

door Julia

Wij vrouwen hebben het misschien fysiek niet altijd makkelijk met iedere maand weer die menstruatie, maar we mogen ons wel gelukkig prijzen met een heel bijzonder plekje. Namelijk de clitoris! 

 

De clitoris is het enige orgaan in het menselijk lichaam, dat er puur en alleen is voor het genot. Maar hoe zit dat nou eigenlijk?

 

De anatomie van de clit

Wist je bijvoorbeeld dat het grootste gedeelte van de clit verborgen zit in het lichaam? Eigenlijk steekt alleen het topje uit. In totaal kan de clitoris tot 15 centimeter lang kan zijn. Groter dan de gemiddelde penis dus! Hoe dat eruit ziet? Het lijkt een beetje op een penisvormige boemerang met pootjes. Zo is dat ook te zien in onderstaande film, waarin alles wordt uitgelegd over het genotsplekje van de vrouw. De makers van deze video gaan dieper in op de geschiedenis van de clit, zo vertellen ze wie de kittelaar ooit geïdentificeerd heeft en wanneer. Ze lichtten de vele misverstanden uit, die er in de loop der tijd zijn ontstaan over het kleine knopje. En dat allemaal verpakt in een mooi, educatief en humoristisch filmpje. Een geanimeerde clitoris, wie wordt daar nou niet blij van?!

 

 

 

Taboe

Gelukkig kunnen we stellen dat solosex, zoals in de video wordt getoond een aai over de clit, tegenwoordig steeds meer geaccepteerd wordt. Vroeger heerste er een enorm taboe op masturberen, als je dit deed zou je de ergste ziektes krijgen werd er toen verteld. Maar gek genoeg was er wel een behandeling die bestond uit het stimuleren van het vrouwelijk geslachtsorgaan. Vrouwen die leden aan hysterie kregen deze speciale soort behandeling. Ze kwamen met symptomen als prikkelbaarheid en angst naar de dokter, en omdat geen enkele medicatie hielp begon de huisarts met het masseren van de clitoris.

 

Bron: YouTube, Le clitoris – Animated Documentary (2016) by Lori Malépart-Traversy
Beeld: Pinterest, Alisa Verner

Meer over de clit:

Waarom je nooit met een orgasme genoegen zou moeten nemen

Dit sexstandje willen vrouwen het liefst uitproberen

10 mind-blowing weetjes over de clitoris

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy