By 

Clitoris: 10 mind blowing weetjes


De clitoris. Waarschijnlijk hét lichaamsdeel waar de meeste vrouwen hun seksuele genot uit halen. We hebben heel wat te danken aan deze kleine knop. Ho, wacht! Want zo klein is ons vriendinnetje eigenlijk niet.

1. Wat wij zien met het blote oog is het kleine knobbeltje, die sommige mannen trouwens zo moeilijk kunnen spotten. De clitoris gaat in je lichaam nog een aardig stukje door. Het grootste gedeelte bevindt zich namelijk inwendig. In totaal kan de clitoris tot 15 centimeter lang kan zijn. Groter dan de gemiddelde penis dus!

2. “Hoe ziet dat eruit?” vraag je je af natuurlijk. Het lijkt een beetje op een penisvormige boemerang met pootjes. Geen grap, check dit educatieve plaatje (rechtsboven).

3. Je ziet hoe een clitoris diep in je lichaam reikt en je vagina als het ware ‘omhult’. Dat betekent hoe dichter bij je inwendige clitoris bij je vagina bevindt, hoe makkelijker het is om met vaginale stimulatie klaar te komen. Hetzelfde geldt voor je G-spot.

4. Alle penissen begonnen ooit als een clitoris. Hoe cool is dat? Bij de zwangerschap ontwikkelt de foetus eerst een clitoris. Wanneer bepaald wordt dat het een jongetje wordt, groeit het uit tot een penis.

5. De penis en clitoris hebben nog een overeenkomst. Ze worden allebei beschermd door een stukje huid. De penis door een voorhuid (tenzij de man is besneden, of course) en de clitoris door het clitoriskapje. Bij opwinding zwelt de clitoris op en verschijnt ze vanonder haar afdakje.

6. Toch moet je niet denken dat een eikel van een penis net een clitoris is, want wij ladies hebben toch een fijne voorsprong. Een clitoris telt namelijk meer dan 8.000 zenuwuiteinden. Dat is twee keer zoveel dan de eikel heeft. Take that, piemels!

7. Vanwege toename van hormonen gedurende je leven, kan de clitoris op je 35e levensjaar ongeveer vier keer zo groot zijn dan tijdens de puberteit.

8. Niet elke kittelaar is even groot, maar het vergroot jammer genoeg niet de kans om eerder of beter klaar te komen. Elke clitoris heeft hetzelfde aantal zenuwuiteinden.

9. Het grootste verschil ten op zichte van het mannelijke geslachtsdeel is dat de clitoris het enige orgaan van een mens is dat enkel bedoeld is voor genot. Ha!

10. Het woord ‘clitoris’ komt van het Griekse woord voor sleutel en het werkwoord keitoriazein: iets aanraken of prikkelen voor genot.

 

Bronnen: YourTango, Gezondheidsplein, Mommyonline, Vrouwen / Beeld: Pinterest

Lotte
About me

LotteLust is gemaakt voor vrouwen om over sexualiteit te leren, amuseren en fantaseren. Lotte maakt sex bespreekbaar en doet dit op een open, herkenbare, maar altijd classy manier.

YOU MIGHT ALSO LIKE

Sexting dossier: de do’s en don’ts
February 23, 2019
solosex geweldig-
10 redenen waarom solosex geweldig is
February 13, 2019
luie-sex-standjes-moe
5 sex standjes perfect voor lazy days
February 07, 2019
hoeveelheid sex
Terug naar de tienertijd: bizarre sexvragen uit tijdschriften #4
January 29, 2019
beppy
Waarom elke vrouw een Beppy in huis moet halen
January 26, 2019
sexrubrieken kaars
Terug naar de tienertijd: bizarre sexvragen uit tijdschriften #3
January 25, 2019
vakantieliefde
Condom, kondomi of een préservatif: zo noem je een condoom in het buitenland
January 23, 2019
wijsheden over sex
28 wijsheden over sex die elke vrouw zou moeten weten
January 22, 2019
Pikstraf: wanneer je sex als machtsmiddel gebruikt
January 20, 2019

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *