Zo zorg je voor je vajayjay op vacay

door Chiara

Zonnebrand? Check! Bikini? Check! Slippertjes? Check! Maar vergeet je niet iets heel belangrijks? Je vagina (en vulva) komt voor veel veranderingen te staan in de zomer, vooral op vakantie! Van scheren tot je menstruatie overslaan: er zijn diverse manieren om je vagina vakantieproof te maken. Daarom geven we je enkele tips die je helpen om kwaaltjes onder de gordel te vermijden. 

First things first

Paradeer je heel sexy in je bikini rond, merk je ineens op dat er nog een paar schaamhaartjes uit je bikinibroekje piepen. Zorg daarom dat je (schone en nieuwe) scheermesjes meeneemt of voorafgaand alles glad laat waxen. Als je voor de laatste optie kiest is het erg belangrijk dat je dit een paar dagen voor vertrek doet, zodat je geïrriteerde huid de tijd krijgt om te herstellen. Verzorg je huid na het scheren of waxen altijd goed met een parfumvrije crème. Onze tip: gebruik deze scheercrème voor een bultjesvrij resultaat.

Maandelijkse perikelen

Niemand zit te wachten op buikkrampen tijdens haar vakantie. Heb je je menstruatie zelf in de hand? Maak dan even wat rekensommetjes, zodat jouw anticonceptiemiddel ervoor zorgt dat je de komende week niet ongesteld wordt. Bestaat er toch een kans op een rode zee? Sla dan voldoende pijnstillers en tampons in, zodat je ongestoord kunt zwemmen! Er bestaan trouwens ook speciale ‘tamponsponsjes‘ die je in je vagina kunt brengen, waardoor je naast zwemmen, ook gewoon sex kunt hebben.

Natte boel

Over zwemmen gesproken… Er is niets zo fijn als snel opdrogen in het zonnetje na een frisse duik. Toch is het geen slim idee om je bikinibroekje aan te houden. Natte kleding zorgt voor de perfecte warme en vochtige omgeving waar schimmel graag groeit. Om een schimmelinfectie te voorkomen is het verstandig om je direct na het zwemmen om te kleden. Stop dus altijd een extra slipje of bikinibroekje in je (strand)tas! Voel je druk op je blaas? Ga naar het toilet! Urine ophouden overbelast je blaas en zorgt ervoor dat bacteriën meer tijd hebben om te groeien. Het gevolg? Een fikse blaasontsteking!

Smeren

Zonnebrand is niet het enige goedje dat je tijdens je vakantie beschermt. Glijmiddel is onmisbaar op vakantie. De stress die de voorbereiding met zich meebrengt, de klimaatverandering, het zwemmen in chloor en zout water en het constant naar het toilet gaan op openbare toiletten maakt dat je vagina gevoeliger is dan ooit. Glijmiddel is key om het allemaal soepel te houden down there. Staat er een wilde vakantie op de planning? We hoeven je niet meer te vertellen dat veiligheid boven alles gaat: vergeet geen rubbertjes!

 

Meer sexy vakantietips lees je hier:

Survivaltips voor de eerste vakantie met je nieuwe vriend

Deze vakantiestandjes moét je uitproberen!

12 must do’s om je vagina gezond en happy te houden

Beeld: Tumblr

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy