Slimme condoom verraadt SOA’s

door Lotte

Drie scholieren van 13 en 14 jaar oud (!) hebben een nieuw soort condoom uitgevonden. Deze condoom  is heel bijzonder, het verandert namelijk van kleur als het in contact komt met SOA’s. 

Het innovatieve rubbertje heet S.T.EYE, afgeleid van STI (de Engelse equivalent van SOA). Hoe werkt het nu precies? Het condoom herkent infecties zoals en verandert dan van kleur. Voor elke SOA een kleurtje: groen bij chlamydia, geel voor herpes, paars voor HPV en blauw voor syfilis.

Veilige SOA-test

De drie jonge uitvinders, zeggen erover: “We willen de toekomst van de volgende generatie ondersteunen. Het opsporen van schadelijke SOA’s wordt dankzij de S.T.EYE veiliger dan ooit, zonder dat er uitgebreide tests aan te pas hoeven komen.” De drie knulletjes hebben inmiddels een TeenTech Award verdiend met hun bijzondere product.

Waarom zo handig?

Voor mannen is het ding heel handig, want het is veel gemakkelijk en minder gênant dan een onderzoekjes bij de dokter. Voor vrouwen heel handig, want bij een nieuwe bedpartner schuif je zo’n ding om zijn piemel en je weet meteen hoe je ervoor staat.

Maar pas op…

Sommige SOA’s kunnen ook overdraagbaar worden door huid op huid contact. Als iemand herpes in de schaamstreek heeft bijvoorbeeld. Daarvoor is de condoomluier ooit uitgevonden – ahum.

condoom soa test

Bron: Buzzfeed

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy