“Ik ben gestopt met de pil”

door Farah

Steeds vaker hoor je dat mensen stoppen met de pil, zo ook Farah. Sinds twee maanden is ze gestopt met de pil en legt ze uit waarom ze die keuze heeft gemaakt en wat het met haar lichaam deed. 

Soms ben je er erg blij mee en soms haat je dat ding, tenminste ik wel. Op mijn 14e ben ik begonnen met pil, de reden hiervan was mijn eerste verkering en een leuke bijkomstigheid voor mij was dat ik veel minder hevig ongesteld werd en niet meer zo’n last het van krampen in mijn onderbuik.

Te vergeetachtig voor de pil

Wel had ik het vermoeden dat de kilo’s er aan vlogen, maar ach, ik schommel wel vaker in gewicht dus het kan ook zijn dat ik dat lekker als excuus kon gebruiken. Een ander groot nadeel is dat ik veel te chaotisch ben voor die pil. Ondanks al die jaren komt het gewoon niet in mijn systeem. Ik heb werkelijk alles geprobeerd: ’s ochtends en ’s avonds, een wekker in mijn telefoon, een stripje op mijn tandpastatube, naast mijn bed op een flesje water, maar helaas niks werkte. Zodra ik ergens anders sliep, op vakantie was of een wijntje te veel op had dan werkte mijn trucs niet meer. Hier kwam het punt dat mijn vriend mij streng toesprak: Het wordt tijd dat je iets anders gaat proberen.

NuvaRing

De dokter gaf als idee de nuvaring, een soort plastic ring die je in vagina doet als een tampon. Je laat die ring drie weken zitten en daarna haal je die er uit en word je ongesteld. Uiteraard had ik hierbij ook een wekkertje in mijn telefoon nodig, maar verder werkte dit vrij goed. Tot dat in het nieuws kwam dat er gezondheidsrisico’s zaten aan de NuvaRing. Het zou trombose, longembolieën en herseninfarcten kunnen veroorzaken. Dááág, NuvaRing.

Hallo Pil, hallo kilo’s

De spiraal vind ik geen optie. Ik hoorde te veel slechte ervaringen om me heen en het lijkt me gewoon echt niks. Dus daar was de pil weer en hallo kilo’s, maar goed dit kon steeds om een excuus gaan. Dit pil avontuur duurde 2 jaar en ik denk dat ik zo’n 3 keer in totaal keurig het stripje heb gevolgd. Daarnaast hoorde ik steeds meer om mij heen dat mensen vlak werden in hun emoties of zich niet lekker in hun vel voelden. Zij dachten dat de pil hier zeker invloed op had. Dit bracht ook mij aan het twijfelen.

gestopt-met-de-pil

Looking good

Tijdens een feestje zag ik een vriendin die er zo onwijs goed uit zag, dus wij: “wauw hoe komt het dat je er zo goed uit ziet?”. Haar reactie hierop was dat ze zich goed voelde en net gestopt was met de pil. Ik dacht maar een ding, ik wil dat ook. Ik wilde gewoon weten hoe het voelde om weer “echt” ongesteld te zijn en te merken hoe ik me dan voel.

Gestopt met de pil

Inmiddels ben ik twee maanden gestopt met de pil en ik moet zeggen dat het me vrij goed bevalt. Het weegschaal moment durf ik nog niet helemaal aan, maar voor de rest voel ik me goed. Ik merk dat ik wel emotioneler ben en weer ouderwets buikpijn had. Voor ik voor het eerst ongesteld was duurde wel 6 weken, maar dit schijnt normaal te zijn. Je moet er rekening mee houden dat de hormonen pas na twee à drie maanden helemaal uit je lichaam zijn.

Wat ik wel een heel groot nadeel vind: een condoom. Als vrijgezel geen probleem, maar in een vaste relatie is het toch wel erg lastig moet ik zeggen. Een tripje Etos voor een morningafter was hiervan het gevolg, niet handig! Zoals je wel weet, is deze mega hormoonpil ook heel ongezond voor je lijf.

Ontpillen

Ik kan het iedereen aanraden om een tijdje te stoppen en te voelen hoe je lichaam en hoofd hierop reageert, maar ik zou het vooral niet te lang doen. Ik ga in ieder geval op zoek naar een andere optie of misschien weer de pil.

 

Ben jij ook gestopt met de pil? Laat een reactie achter op stuur een mail naar redactie@lottelust.nl

Meer over liefde:

– Zo houd je je vagina fris

– Wat je moet weten over vaginisme

– Wordt je vagina strakker als je een tijdje droog staat?

 

Volg je LotteLust al op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en Google+? Bedankt!

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy