Wordt je vagina strakker als je een tijdje droog staat?

door Lotte

Veel mensen geloven dat vrouwen die weinig sexen een strakkere vagina hebben en ladies die een heel actief sexleven hebben een wijdere vagina krijgen. We helpen je gelijk uit deze droom. Nee, dat is niet waar. Het zit zo…

De spieren in de vaginawanden worden bij opwinding wijder om plaats te maken voor een penis. Snel na de daad ‘krimpen’ ze weer terug naar het oude formaat. Daarom doet sex pijn als je niet opgewonden genoeg bent.

En na een bevalling?

Ja, óók na een bevalling. Daar zit wel een grote ‘maar’ aan. Onderzoeken hebben bewezen dat het tot wel zes maanden na een geboorte kan duren voordat de spieren in de vagina vernauwen.

Er is nog een manier waarop je vagina van vorm kan veranderen. Door ouderdom dalen de hormoonspiegels met als gevolg voor de vagina dat de wanden dunner en minder elastisch worden. Hierdoor worden de spieren slapper.

Kegeloefeningen

Gelukkig kun je je vagina door middel van kegeloefeningen: trainingen voor de bekkenbodemspier. Deze oefeningen zijn geschikt voor vrouwen van alle leeftijden. Voorbeeldje: Span de bekkenbodemspieren vijf seconden aan en ontspan ze daarna weer vijf seconden. Doe deze oefening tien keer achter elkaar en ongeveer drie tot vier keer per dag.

Meer over je vagina:

Waarom je vagina wassen met zeep slecht voor je is

Help! Mijn vagina ruikt naar vis, wat kan ik doen? – VrijVraag #79

Wat is het verschil tussen vaginaal vocht en vaginale afscheiding? – VrijVraag #72

Bron: Women’s Health / Beeld: Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy