Wat iedereen moet weten over glijmiddel

door Lotte

Soms wordt er door mensen gedaan alsof glijmiddel iets negatiefs is. Gelukkig weten jij en ik wel beter! Glijmiddel kan op meerdere manieren het plezier tussen de lakens vergroten. Er zijn allerlei verschillende soorten waar je van alles en nog wat mee kan doen. Glijmiddel is alles behalve saai en kan juist mega sexy zijn! Twijfel jij nog over of je glijmiddel wil gebruiken, laat ons je dan overtuigen met de volgende punten.

#1 Er is helemaal niks mis met je

Een veelvoorkomende gedachte, of reactie als je iemand vertelt dat je lube gebruikt: ‘Mankeert er iets daar beneden?’ Het feit dat je glijmiddel gebruikt, zegt helemaal niets – ik herhaal helemaal niets – over het wel of niet functioneren van je vagina! Noch zegt het iets over je  gezondheid. Eigenlijk wil ik zeggen dom, maar met alle respect zal ik zeggen het is onwetendheid als iemand dit denkt of zegt. Lang niet iedereen wordt nat tussen de benen als ze opgewonden zijn en andersom betekent nattigheid ook zeker niet altijd dat iemand geil is.

#2 Het is een must voor de achterdeur

Heb je zin om te experimenteren met je partner, als in je wilt het eens van achter proberen? En dan heb ik het niet over doggy, maar over up the butt; anale seks dus. Ga ervoor zou ik zeggen, maarrr… zorg er wel voor dat je lekker veel glijmiddel gebruikt. Je anus is heel nauw, dus het is sowieso belangrijk dat je lover voorzichtig doet. Glijmiddel helpt om het wat soepeler te maken, zodat het voor jou ook prettig aanvoelt. Op de seksshop van Funcaps.nl zijn verschillende soorten glijmiddel te vinden. Ook staan er flesjes en potjes tussen die speciaal voor butt stuff gemaakt zijn. Oh en nog een tip: gebruik condooms met extra glijmiddel, ook als je een speeltje gebruikt. Het klinkt misschien niet super sexy maar het is en blijft een poepgaatje. Als er nou nog wat meekomt, zit het in ieder geval niet direct op de piemel of op je favo toy. Een condoom kan je in één seconde afdoen, waarna je dan met een nieuwe condoom ook weer snel verder zou kunnen met vaginale penetratie als je dat zou willen.

#3 Vermijd olie basis

Om nog even terug te komen op de condooms, olie kan ervoor zorgen dat ze niet meer veilig zijn. Een condoom lost namelijk op als je ‘m in een schaaltje met olie zou leggen. Glijmiddel op basis van olie kan er dus voor zorgen dat je condoom dunner wordt waardoor deze makkelijk scheurt. Een gescheurde condoom beschermt uiteraard niet tegen SOA’s en zwangerschappen.

#4 Kies voor siliconen glijmiddel

Als je condooms gebruikt in combinatie met glijmiddel kun je het beste kiezen voor het glijmiddel op siliconenbasis. Dit type glijmiddel blijft bijna eindeloos lang glibberig waardoor je niet steeds hoeft bij te smeren. Ideaal dus! Op de seksshop van Funcaps.nl zijn verschillende soorten glijmiddel te vinden. Waaronder een aantal super fijne op basis van siliconen. We moeten je wel even waarschuwen voor twee dingen. Ten eerste, niet alle speeltjes gaan goed samen met siliconen glijmiddel. Check op de verpakking van jouw toys waar ze wel en niet tegen kunnen. Ten tweede, pas op met super glibberig glijmiddel als je seks hebt in de douche. De vloer van je badkamer is al glad, maar als je daar siliconen glijmiddel op morst, wordt het levensgevaarlijk. Met water spoel je het namelijk niet zo makkelijk weg, dus de kans is groot dat jij of je liefje dan uitglijdt.

#5 Voorkom infecties

Sommige vormen van glijmiddel, meestal de natuurlijke, kunnen vaginale infecties veroorzaken. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen die producten gebruikten die niet bedoeld waren als glijmiddel, zoals oliën of vaseline, vaker een vaginale infectie kregen dan vrouwen die dit niet gebruikten. Dit heeft grotendeels te maken met het feit dat deze producten de zuurgraad van de vagina aantasten. Blijf ook weg van glycerine, dit verhoogt namelijk ook de kans op een infectie. Als je dus lube wilt gaan gebruiken, gebruik dan alsjeblieft het juiste middel! Lees, voordat je het koopt, de ingrediëntenlijst.

#6 Doe wat werkt voor jou

Natuurlijk is het goed om je in te lezen, zeker als het aankomt op je lichaam en je orgasme, maar uiteindelijk gaat het erom dat je doet wat voor jou werkt. Jouw lichaam is uniek en wat voor jou werkt, werkt soms niet voor een ander. Het kan best zijn dat ik helemaal verkeerd zit met mijn beweringen over glijmiddel, omdat jij het anders hebt ervaren. Zo werkt het ook met een nieuw seksstandje of een nieuw seksspeeltje, gewoon uitproberen dus!

Lees hier nog meer ins & outs over glijmiddel.

Bron: Redbook Magazine

Beeld: Pexels

In samenwerking met: All The Way Up

1 reactie

Margot Hiemstra 21 december 2022 - 13:38

Wat goed dat jullie glijmiddelen onder aandacht brengen. Wij gebruiken het ook al een tijdje, ook verschillende soorten gebruikt. Maar zijn op de Durex blijven hangen, geen geur hieraan, glijd lekker en geen problemen met zuurtegraad.
Kortom schaam je niet om het te gebruiken!

Beantwoord

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy