Wat elke vrouw moet weten over glijmiddel

door Julia

Glijmiddel, het heeft niet zo’n goede reputatie en we snappen best waarom. Maar dat is eigenlijk onterecht, want dit goedje is van groot belang als het aankomt op het vergroten van het plezier tussen de lakens. Waarom? Dat lees je hier.

#1 Er is helemaal niks mis met je

Een veelvoorkomende gedachte, of reactie als je iemand vertelt dat je lube gebruikt: ‘Mankeert er iets daar beneden?’ Het feit dat je glijmiddel gebruikt, zegt helemaal niets – ik herhaal helemaal niets – over het wel of niet functioneren van je vagina! Noch zegt het iets over je  gezondheid. Eigenlijk wil ik zeggen dom, maar met alle respect zal ik zeggen het is onwetendheid als iemand dit denkt of zegt. Negeren dus.

#2 Het is een must voor de achterdeur

Heb je zin om te experimenteren met je partner, als in je wilt het eens van achter proberen? En dan heb ik het niet over doggy, maar over up the butt; anale sex dus. Ga ervoor zou ik zeggen, maarrr… zorg er wel voor dat je veel heel veel glijmiddel gebruikt. Je anus is heel nauw, dus het is sowieso belangrijk dat je lover voorzichtig doet. En als hij dat niet wil, vertel hem dan even dat als hij het een keer heel hard doet dat hij er dan nooit meer binnenkomt.  Maar dat even terzijde. Glijmiddel helpt om het wat soepeler te maken, zodat het voor jou ook prettig aanvoelt. Oh en nog een tip: gebruik condooms met extra glijmiddel.

#3 Vermijd op olie basis

Om nog even terug te komen op het laatste wat ik zei bij punt 2, als je condooms gebruikt geldt voor zowel anaal als vaginaal, en je wilt dit doen in combinatie met glijmiddel, let er dan op dat je het juiste middel koopt. En daarmee bedoel ik, koop geen op olie gebaseerd glijmiddel. Dat gaat namelijk niet samen met condooms, iets te veel glijwerk zal ik maar zeggen. En, een hele belangrijke, het kan er namelijk voor zorgen dat het condoom scheurt. Dus als je condooms je enige vorm van anticonceptie is, kijk dan even goed naar het flesje glijmiddel en wat er precies in zit.

#4 Kies voor siliconen glijmiddel

Als je dus condooms gebruikt in combinatie met glijmiddel kun je het beste kiezen voor het glijmiddel op siliconenbasis. Dit kun je langer gebruiken dan glijmiddel op waterbasis en je kunt het met zowel condooms als sexspeeltjes gebruiken. Tenzij je sextoy ook van siliconen is gemaakt , dit kan je speeltje namelijk beschadigen. Glijmiddel op waterbasis werkt ook, maar droogt sneller uit. Niet echt handig voor als je er even lekker tegen aan wilt gaan.

#5 Voorkom infecties

Sommige vormen van glijmiddel, meestal de natuurlijke, kunnen infecties veroorzaken. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen die producten gebruikten die niet bedoeld waren als glijmiddel, zoals oliën of vaseline, vaker een vaginale infectie kregen dan vrouwen die dit niet gebruikten. Dit heeft grotendeels te maken met het feit dat deze producten de zuurgraad van de vagina aantasten. Blijf ook weg van glycerine, dit verhoogt namelijk ook de kans op een infectie. Als je dus lube wilt gaan gebruiken, gebruik dan alsjeblieft het juiste middel! Lees, voordat je het koopt, de ingrediëntenlijst.

#6 Doe wat werkt voor jou

Tuurlijk is het goed om je in te lezen, zeker als het aankomt op je lichaam en je orgasme, maar uiteindelijk gaat het erom dat je doet wat voor jou werkt. Jouw lichaam is uniek en wat voor jou werkt, werkt soms niet voor een ander. Het kan best zijn dat ik helemaal verkeerd zit met mijn beweringen over glijmiddel, omdat jij het anders hebt ervaren. Zo werkt het ook met een nieuw sexstandje of een nieuw sexspeeltje, gewoon uitproberen dus!

Bron: Redbook Magazine / Beeld: Pinterest

Lees hier nog meer ins & outs over lube.

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy