Dit zijn de grootste relatiezorgen van mannen

door Saar

Typ ‘relatiezorgen’ in bij Google en voilà, binnen 0,0001 seconden zijn er 10.000+ artikelen over waar vrouwen zich zorgen over maken tijdens een relatie. Maar wat zijn nou de grootste relatiezorgen* bij mannen? Ja, natuurlijk hebben zij die ook! Wij gingen op onderzoek uit…

Doe ik het wel goed in de relatie?

Het hoge woord is eruit, jullie zijn stapelverliefd op elkaar en hebben nu een relatie. Dit geeft een hoop bevestiging én geluk! Toch brengt het hebben van een relatie ook veel onzekerheden met zich mee, ook voor mannen. Mannen denken bij het hebben van een relatie dat ze de allerbeste partner ooit moeten zijn. In zijn mannenbrein dwalen deze gedachtes rond…

  • “We moeten het beter doen dan wie dan ook”
  • “Je moet meer van ons houden dan welke ex dan ook”
  • “We moeten beter voor je zorgen dan wie dan ook”
  • “Hoe gaan we dit als mannen doen? GEEN FLAUW IDEE!”
  • “Het feit dat een man toegeeft dat hij niet weet hoe hij alles bij jou goed moet doen zegt al 1.000 dingen, hij probeert het.”

Ben ik nog wel aantrekkelijk genoeg?

In the single life is er na werktijd zeeën van tijd om aan zijn abs te werken in de sportschool. Nu hij een relatie heeft, wil hij het liefst al zijn vrije tijd met jou besteden, en dat gaat soms weleens ten koste van zijn shape. Daarbij zijn jullie tijdens veel dates te vinden op een terras met een biertje en bittergarnituur, ontdekken jullie alle restaurants in de buurt en worden er veel, heel veel wijntjes of biertjes en kaasjes genuttigd op het balkon. Bye wasbordje, hallo Bourgondische rol! Dit kan zijn mannelijkheid aantasten en zijn onzekerheden vergroten: vind je hem nog wel aantrekkelijk genoeg? Ja, vooral omdat je elkaar beter leert kennen op persoonlijk vlak vinden wij onze man nog veel aantrekkelijker worden. Mochten jullie allebei vinden dat er iets aan jullie figuur moet gebeuren, check dan deze workouts voor stelletjes! Mannen vinden het net als vrouwen heel fijn om complimentjes te krijgen. Geef hem een boost in zijn zelfvertrouwen door vooral gebruik te maken van de woorden ‘jij’ en ‘sexy’ bij complimenten.

Presteer ik nog even goed in bed als in het begin?

In het begin van een relatie spat het vuurwerk in bed er vanaf! Zeker als jullie elkaars lichaam beter leren kennen, wordt sex steeds fijner. Als je al wat langer een relatie hebt, kan de spontaniteit er een beetje vanaf gaan. Waar jullie eerst alle plekken in huis uitprobeerden, speelt sexy time zich steeds vaker af in bed only of gaan jullie steeds voor hetzelfde standje. Mannen kunnen zich met name zorgen maken over hun bedprestaties, wat ook gepaard kan gaan met bovenstaande ‘ben ik nog wel aantrekkelijk genoeg?’ Hij kan zich zorgen gaan maken dat klaarkomen bij één van jullie net even niet lukt of dat er gewoon even geen zin is. Terug bij zorg #1: hij wil alles zo goed mogelijk doen, brandt hem daarom niet af als hij tijdens de sex een slappe piemel krijgt. Het belangrijkste is en blijft communicatie, ook over lastigere onderwerpen als sex. Mannen vinden het moeilijker dan vrouwen om hun gevoel te uiten, schroom daarom ook niet om als eerste initiatief te nemen over dit soort onderwerpen. Maar als hij er niet over wil praten, moet je dat ook kunnen accepteren.

mannen-post-sexblues

Blijft ze bij me als het even kut met me gaat?

Jullie zijn een relatie begonnen in de bloei van jullie carrière, maar plots is zijn contract niet verlengd en zit hij een paar maanden thuis. Mannen kunnen zich enorm druk maken om het feit of hun vriendin bij ze blijft als het mentaal even niet zo lekker met ze gaat, want meneer wil het liefst alles perfect doen. Ook gebeurtenissen zoals ziekte of plotseling overlijden van een bekende kunnen ervoor zorgen dat hij niet lekker in zijn vel zit. Steun hem waar nodig en laat merken dat je hem nog steeds de meest fantastische man op aarde vindt. En… na regen komt altijd zonneschijn!

Meeting the parents

Hij heeft de mooiste vrouw uit zijn dromen aan de haak geslagen en is in de zevende hemel. Wie heeft deze hemelse engel gecreëerd? Net als wij vrouwen vinden mannen het ook spannend om voor de eerste keer haar ouders te ontmoeten. Ben ik wel goed genoeg voor hun dochter? Wat als haar pa niet kan lachen om mijn grappen? Straks interesseert het hun helemaal niet wie ik ben. Het blijft een spannende gebeurtenis. Belangrijkste les voor jullie beiden: blijf gewoon jezelf en ga jezelf niet anders voordoen dan je bent. Als het goed is zien jullie elkaars ouders nog wel wat vaker dan één keer en dan wil je geen verkeerde verwachtingen scheppen.

*Elke man is natuurlijk anders en heeft andere relatiezorgen. Er zijn natuurlijk ook gevallen die geen of weinig relatiezorgen hebben! 

Meer over mannen:

Feiten over testosteron en mannen die je nog niet wist

Hoe een blowjob nou écht voelt volgens 10 mannen

Waarom veel mannen meteen knock-out gaan na de daad

Beeld: Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy