Eerste hulp bij een jaloerse vriend(in)

door Lotte

Heb je een jaloerse vriend(in) die al achterdochtig is als je een foto op Insta liket van een ander… En dat het je neef of nicht blijkt te zijn? Dan weet je dat je liefje last heeft van Het Groene Monster. Een beetje jaloezie mag! Dan weet je dat de ander om je geeft. Maar dat moet niet te ver gaan. Als hij of zij al groen ziet als je even in de richting van een ander kijkt, is er iets goed mis. Extreem jaloerse gevoelens zijn een relatie-killer. Jij voelt geen vrijheid en je partner vertrouwt je niet. Met een jaloerse vriend(in) moet je wel goed kunnen omgaan. Als hij of zij jou beschuldigt van vreemdgaan, is een dikke ruzie natuurlijk het gevolg. 

Eerste hulp bij een jaloerse vriend(in)

Be casual

Er is vaak een ‘goede reden’ waarom je partner jaloers is. Opgegroeid met vreemdgangers, een vreemdgaande ex of eigen onzekerheden bijvoorbeeld. Misschien vindt hij of zij het zelf ook vervelend. Volg deze tips op, maar don’t overdo it. Dat kan juist ook weer wantrouwend opwekken.

Accepteer

Een belangrijk onderdeel van omgaan met jaloezie is het loslaten van je eigen frustratie. Accepteer voorlopig zijn jaloerse gedrag. Niet om het goed te praten, maar dan ben je kalm genoeg om de issue te bespreken.

 Vertel je jaloerse vriend(in) dat je van hem/haar houdt

Een jaloerse partner kan te maken hebben met de onzekerheid van een prille relatie. Als je nieuwe liefde zeker weet dat jij de enige bent voor hem of haar, kan die jaloersheid afzwakken.

Stel hem voor aan je vrienden

Mannelijke vrienden kunnen voor een man nogal intimiderend zijn. Vooral als je in een nieuwe relatie zit. Stel hem gelijk voor aan al je vrienden. Geef daarna je vriend niet álle aandacht de hele avond. Hij moet juist zien dat je vriendschappelijk bent met andere mannen.

Bel hem als je uit gaat

Het Groene Monster steekt meestal de kop op als je alleen met vriendinnen uitgaat. Stel je jaloerse vriend(in) gerust door van tevoren je plannen te delen. Niet omdat je partner je mag controleren, maar om vertrouwen te scheppen. Jij geeft duidelijk aan wat je gaat doen, en dan is het aan je vriend(in) om je te vertrouwen. Punt. Hierdoor krijg jij ook een mogelijkheid om te testen of je jaloerse partner je nu vertrouwt of niet.

Nog steeds jaloers?

Soms gaat de Groene Monster vanzelf weer weg. Zo niet, dan moet je bedenken of deze relatie wel gezond is. Je moet je nooit laten manipuleren door onzekerheden van een jaloerse vriend(in). Uiteindelijk is jaloersheid een probleem van je partner, niet van jou.

Meer over relaties:

Dit zijn de grootste relatiezorgen van mannen

Hét moment dat de passie in je relatie vermindert

Signalen dat je relatie gedoemd is te mislukken, volgens een relatietherapeut

Beeld: Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy