Zo houd je het leuk én spannend als je gaat samenwonen

door Julia

Na een tijd heen en weer gelogeer besluiten jij en je lief om eindelijk de stap te nemen; jullie gaan hokken, oftewel samenwonen. Hartstikke leuk natuurlijk, maar die sleur ligt wel sneller op de loer als je eenmaal een huis met elkaar deelt. Hoe je dit uit de weg gaat, lees je hier.

 

Je wilt natuurlijk ten alle tijden voorkomen dat jij en je boy na een tijdje hokken, niet meer als geliefden maar als broer en zus  door het leven gaan #yourworstnightmare. En dus schieten wij je te hulp, met deze vijf tips wordt samenwonen never nooit saai.

 

#1 Datenight

Oke ja je ziet elkaar al genoeg als je samenwoont, maar daar gaan stellen dus vaak mee de mist in. Je ziet elkaar dan wel thuis, maar je bent niet echt samen als in dat je je partner tijd en aandacht geeft. Thuis ben je meestal zo druk bezig met je eigen dingen, dat je de ander op een gegeven moment niet eens meer opmerkt. Of je zit wel met z’n tweetjes op de bank, maar jij kijkt Netflix en hij zit op zijn telefoon. Thuis is te veel afleiding en dus is het heel belangrijk om echt die avondjes voor jullie samen te plannen. Door bijvoorbeeld lekker uit eten te gaan, een drankje te doen na werk, you name it.

 

#2 Maak goede afspraken

Iedereen heeft zo zijn eigen regels als het aankomt op het huishouden. Als je gaat samenwonen kan het niet allemaal op jouw manier; het is geven en nemen. Voordat je je gaat ergeren aan het feit dat hij de badkamerdeur nooit dichtdoet, of het licht aanlaat is het verstandig om eerst het een en ander te overleggen. Want besluit je om je mond te houden, dan blijf je je ergeren tot het moment dat je het niet meer trekt en de bom barst. Geldt natuurlijk ook voor hem. Maak dus van tevoren aan elkaar duidelijk wat je verwachtingen zijn, let wel; iedereen is anders gewend dus houd een beetje rekening met elkaar. Goed communiceren is hierbij de key.

samenwonen

#3 De slaapkamer is heilig

En met heilig bedoel ik, geen televisie en geen laptop om de laatste dingen voor werk af te ronden. De slaapkamer staat voor intimiteit; zoenen, knuffelen, sex hebben en te slapen. Het is echt niet erg om een boek of je telefoon op je nachtkastje te hebben liggen, maar weet wel wanneer je het met rust moet laten. Dit is de enige plek waar jij en je lief echt die tijd met elkaar hebben; waar je intiem kunt zijn. Geniet er juist van in plaats van je af te laten leiden.

 

#4 Maak van schoonmaken een lolletje

Oké ik weet dat er mensen zijn die schoonmaken heerlijk vinden, maar die zijn in de minderheid. De meeste mensen worden nou niet bepaald blij van het boenen van de badkamer, maar het moet toch gedaan worden. Tenzij je natuurlijk  een schoonmaakster hebt, maar ervan uitgaande dat we die luxe niet hebben komt hier de tip. Plan met je vriend een middag of avond om het huis even goed onder handen te nemen, zet leuke muziek op, doe een dansje (helpt altijd) en ga er samen tegenaan. Teamspirit baby.

samenwonen

#5 Vergeet de kleine dingen niet

Als je samenwoont worden veel dingen vanzelfsprekend; koken voor elkaar, het vuilnis buiten zetten, de boodschappen doen. Pas als je weer een tijdje op jezelf bent, besef je wat je allemaal alleen moet doen. En dus is het belangrijk dat je elkaar zo af en toe wat extra aandacht geeft. Hij kan bijvoorbeeld thuiskomen met een mooie bos bloemen of jij maakt een lekker ontbijtje voor hem klaar, iets speciaals dan he? Hiermee uit je je waardering en laat je zien hoeveel je om je partner geeft. En niet geheel onbelangrijk, kan het ervoor zorgen dat de vlam tussen jullie weer oplaait.

 

Bron: Popsugar.com.au
Beeld: Pinterest

Meer over relaties:

Signalen dat je relatie gedoemd is om te mislukken volgens een relatietherapeut

Survivaltips voor de eerste vakantie met je nieuwe vriend

20 vragen om te stellen voor een sterkere relatie

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy