Survivaltips voor de eerste vakantie met je nieuwe vriend

door Lotte

Het is een groot cliché dat je eerste vakantie met je nieuwe vriend een grote relatietest is. En dat is geheel terecht. Je zit een week of langer op elkaars lip. Er kan van alles fout gaan en dat is precies waarom je elkaar gelijk heel goed leert kennen. Ga jij binnenkort voor het eerst met je nieuwe liefde en vacance? Zo overleef je het…

Op vakantie zijn betekent vrijheid en genieten. Dé gelegenheid om lekker te doen en laten waar je zin in hebt. Máár, als je met je nieuwe vlam gaat dan zul je je (hij ook natuurlijk) toch hier en daar moeten aanpassen. Met de juiste voorbereiding en mindset wordt jullie eerste vakantie samen een onvergetelijke ervaring.

eerste-vakantie-nieuwe-vriend-jay (1)

Voorbereiding

Plan je vakantie samen. Dat begint natuurlijk bij de locatie. Je merkt gelijk wat de ander voor verwachtingen heeft als je samen een trip gaat uitzoeken. Wil je zon, strand, warm, koud, cultuur, natuur of een combinatie van dat alles? Je kan zomaar een andere kant ontdekken van elkaar. Bespreek ook wat jullie normaal gesproken doen op een vakantie. Lig je het liefst 6 dagen achter elkaar op het strand met een boek? Misschien is hij wel meer iemand die graag een natuurwandeling maakt van 20 kilometer.

Zoek samen naar wat er zoal te doen is waar jullie heen gaan. Maak alvast een lijstje met wat je graag wil ondernemen. Zijn jullie allebei meer op de bonnefooi-types, dan hoef je natuurlijk niks voor te bereiden. Ook heerlijk!

Geld afspraken

De ene vindt het gewoon om 80 euro neer te leggen voor een dinertje op vakantie, de ander geeft het geld liever ergens anders aan uit. Maak afspraken over wat je ongeveer in totaal zou willen uitgeven en iets specifieker aan wat je het liefst geld wil uitgeven. Ga je elke dag uit eten of kook je zelf in je appartementje of camping?

Communiceer

Toen je vroeger met je familie op reis ging, wist je wat je kon verwachten. Je was op elkaar ingespeeld. Je nieuwe lover heeft natuurlijk weer andere gewoontes. Zolang je heel veel blijft communiceren, voorkom je misverstanden en zal je niet botsen met elkaar. Wees hierbij vooral eerlijk. Hem overal zijn zin in geven, gaat jou en hem echt geen leuke vakantie opleveren. Een beetje weerstand is gezond.

Compenseer

Natuurlijk moet je juist lekker jezelf zijn. Dan kom je er gelijk achter of je goed bij elkaar past. Toch zul je hier en daar moeten compenseren. Je hebt niet exact dezelfde wensen bij een vakantie en dat is compleet normaal. Op je eerste vakantie worden de verschillen tussen jullie heel duidelijk en leer je elkaar een stuk beter kennen. Hierdoor moet je wel af en toe meebuigen. Zie het niet als iets negatiefs. Het is juist leuk om eens wat anders te doen om vakantie dan je gewend bent. Je maakt samen weer nieuwe vakantietradities.

Reageer niet af

Met je ouders en misschien zelfs je vriendinnen kon het: afreageren. Zij kennen je al door en door en zullen er niet op afknappen. Jouw kersverse liefde daarentegen… hem gaat het niet in de koude kleren zitten. Weet je van jezelf dat je een ochtendhumeur hebt? Raak je gauw in de stress door een tegenslag? Voor jou is het misschien gewoon of dan even te tieren, maar hij zal het niet kunnen waarderen. Het lokt ruzie uit en kan roet gooien in jullie perfecte eerste vakantie.

Laat los

Soms gaat het even niet zoals je wilt. Ga niet bij de pakken neerzitten, maar laat het los. Vergeet vooral niet om te genieten samen.

Fijne vakantie!

eerste vakantie nieuwe vriend (1)

Meer over vakantie & zomer:

7 vakantie workouts voor koppels

Voorspel tips: Lustopwekkers die je deze zomer moet proberen

Hitteplan: 6 tips voor koele zomersex

 

Beeld: Tumblr, Weheartit

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy