Wat als je zelfs in een nieuwe relatie je ex niet kunt vergeten

door Yentl

Liefdesverdriet, we hebben er helaas allemaal weleens mee te maken. Wat de reden van je gebroken hart ook is, het is gewoon fucking klote! Wat je wil is dat iemand de pijn wegneemt en de achtergebleven leegte opvult. Het is tijd voor een nieuwe fling, een frisse wind door je in de war geschopte leven. Maar wat als je zelfs bij je nieuwe lover nog steeds aan die ene ex blijft denken?

Rebound seks

The best way to get over someone is to get under someone else. Dus allereerst is het belangrijk om jezelf af te vragen of je écht gek bent op de nieuwe persoon in je leven. Het kan namelijk ook zijn dat je hem of haar enkel ter afleiding gebruikt. Er is overigens niets mis met rebound seks, maar wel voor jullie beiden belangrijk om hier duidelijkheid in te scheppen.

ex

Nieuwe relatie

Er is geen sprake van rebound seks. Je gaat volledig voor je nieuwe lief. Althans, dat wil je graag, maar je ex blijft door je hoofd dwarrelen. Een gebroken hart kan erg confronterend zijn. Of jij nou degene bent die er een punt achter heeft gezet of met stomheid geslagen was omdat je het niet zag aankomen, een break up kan een grote impact hebben. Het is dus logisch dat je er met enige regelmaat aan terug denkt. Misschien denk je niet zozeer aan de persoon, maar aan de hele periode die zoveel invloed op je heeft gehad. Besef dat dit oké is en dat dit mag. Dit heeft tijd nodig en hoeft je nieuwe relatie niet in de weg te zitten.

Vergelijken

Wat minder oké is, is om je nieuwe partner te vergelijken met je ex. Ieder mens is anders. Wees je ervan bewust dat je waarschijnlijk in de loop van tijd je ex bent gaan idealiseren. Wanneer je relatie net achter de rug is herinner je je nog goed de verdrietige momenten. Maar zodra er enige tijd overheen is gegaan zal je steeds meer terug denken aan de leuke tijd die jullie samen gedeeld hebben. Je maakt je ex als het ware leuker/grappiger/mooier in gedachten. Is er iets dat je bij je ex fijn vond en nu mist in je nieuwe relatie? Maak het bespreekbaar. Communicatie is key!

Neem een besluit

Blijft je hoofd gevuld met je ex? Vraag jezelf dan af of je niet te snel aan iets nieuws bent begonnen. Het kan ook zijn dat je het gevoel heb dat je een ander nodig hebt. Dat je wellicht bang bent om alleen te zijn. Alleen zijn is ook oké. Cliché, maar waar. Neem de tijd om weer tot jezelf te komen. Wil je echt volledig voor je nieuwe lover gaan? Vind dan een manier om te accepteren wat er is gebeurd en het los te laten. Je nieuwe relatie is je oude niet en je nieuwe partner is niet je ex. En laten we eerlijk zijn, dat is maar goed ook toch?

ex

Meer hulp bij liefdesverdriet:

– 3 gouden tips tegen liefdesverdriet

– Van ijs eten tot rondsletten: 5 vrouwen vertellen over hun liefdesverdriet

– Waarom de beste relaties ontstaan vanuit een gebroken hart

Beeld: Pexels

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy