Waarom de beste relaties ontstaan vanuit een gebroken hart

door Julia

Hoe vaak je ook voor de gek bent gehouden, hoeveel pijn je ook hebt ervaren in je liefdesleven, of iemand keer op keer je een gebroken hart heeft bezorgd, weet en geloof dat de liefde en het geluk altijd weer bij je terugkomt. En vaak veel mooier dan je had verwacht.

 

Nu denk je, als net herstellende van een gebroken hart, misschien, ‘Wat is dit voor onzin? Weetje hoe kut ik me wel niet voel? Waarom zou ik in de liefde geloven of blijven geloven als het me zo pijn heeft gedaan?’

Ik begrijp het, maar echt I’ve been there. En ik ga je zeker ook niet vertellen dat het Disney-sprookje bestaat en vandaag of morgen de prins op het witte paard aan komt galopperen om je te redden. Maar wat ik wel wil zeggen is; een gebroken hart of meerdere, maakt juist dat je de liefde intenser en mooier kunt beleven. Je hebt iets meegemaakt wat je veel pijn heeft gedaan, je leert om met die pijn om te gaan hoe fucking moeilijk dat ook is, maar je doet het. Het maakt je een sterker persoon, de volgende keer dat iemand je wil gaan kwetsen denk je; kom maar op, ik kan het aan. En, je bent niet de enige, het aantal gebroken harten is ontelbaar, en geloof het of niet maar daar ontstaan nu juist de beste relaties uit. En dit is waarom:

 

#1 Je begrijpt elkaar

Je weet allebei hoe de pijn van een gebroken hart aanvoelt, en hoe moeilijk het is om hiervan te herstellen en je weer open te stellen voor een nieuwe liefde. Het is een risico wat je neemt, want hoe weet je of iemand de juiste intenties heeft?  Je snapt als geen ander waar die onzekerheid vandaan komt, en juist daarom toon je meer begrip.

 

#2  Er is meer openheid

Hoe het ook geëindigd is met je vorige relatie, je weet nu hoe belangrijk het is om open te zijn naar elkaar toe. Eerlijk te zijn over wat je voelt of niet meer voelt. Als je een nieuwe relatie begint en je vertelt elkaar over je gebroken hart, stel je je kwetsbaar op en dus ben je open naar elkaar toe. Communicatie, en dus openheid creëren, behoort tot de basis van een goede relatie.

 

 

gebroken hart

#3 Het creëert een band

Jullie hebben hetzelfde meegemaakt, de pijn van een gebroken hart. Je weet precies hoe het voelt. En daarom merk je het eerder op als de ander ergens mee zit en ga je het gesprek aan. Je begrijpt dat het vertrouwen van de ander beschaamd is, omdat dit bij jou ook is gebeurd. Je deelt de emotie. En dus als de ander hierdoor sneller onzeker is, snap je waar dit vandaan komt en weet je de juiste manier te vinden waarmee je hem of haar gerust kan stellen. Dat kan zijn, aanvoelen wat de ander nodig heeft om te horen en dat te zeggen of samen gewoon een potje gaan janken.

Zo vertelde een vriendin mij hoe haar vriend dat zo mooi deed door het volgende te zeggen:

Ik weet hoe het voelt om belazerd te worden, ik weet hoe het is en ik weet dat het pijn doet, en doordat ik dat heb meegemaakt en doordat jij dat hebt meegemaakt met je ex en jij dus ook belazerd bent, zullen wij dat elkaar nooit aandoen! Want we weten hoe het voelt.

 

gebroken hart

 

#4 Er is wederzijds respect

Mensen die een gebroken hart hebben gehad en iemand ontmoeten die hetzelfde heeft doorgemaakt, hebben meteen al respect voor die persoon. Omdat de ander zich kwetsbaar op heeft gesteld en is belazerd, maar toch het geloof in de liefde niet heeft opgegeven. Dat laat zien dat iemand niet omver te krijgen is, een sterk persoon is, iemand die je respecteert.

 

#5 Je bent allebei sterk

Zoals ik al zei bij punt vier, iemand die een gebroken hart heeft gehad heeft zich kwetsbaar opgesteld en is belazerd maar is toch weer in de liefde en het geluk gaan geloven, is een sterk persoon. Je hebt dagen, weken misschien wel maanden gehad dat je alleen maar donkere wolken zag omdat je je zo rot en bedrogen voelde door de liefde, maar die tijd is inmiddels voorbij. Je weet niet precies wanneer en hoe het gebeurde, maar ineens voelde je het geluk weer. En maakte de donkere wolken plaats voor het licht. En dat maakt je trots en geeft je het gevoel dat je alles aan kunt. Het maakt je sterk.

 

Heb je dus liefdesverdriet en vervloek je je gebroken hart, begrijp ik volkomen, maar weet wel dat het ergens goed voor is. Ook al voelt dat nu nog niet zo en kun je dit nog maar moeilijk geloven, in the end weet je waarom het zo is gelopen en kun je er met een goed gevoel op terugkijken.

 

Bron: Elite Daily
Beeld: Pinterest

Meer over liefde:

– 10 manieren om over je ex heen te komen die altijd werken

– Vijf tips voor als je aan een nieuwe relatie begint

– Kun je aan een gebroken hart sterven?

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy