5 regels voor reboundseks

door Phlox

De een zweert bij reboundseks om weer back in the game te komen en de ander zweert het juist af. Voor sommige mensen werkt het dus als een resetknop en voor anderen is het weer een ingewikkelder verhaal… En stel dat je van plan bent om een avondje reboundseks in te plannen, wat zijn dan precies de regels waar je je aan moet houden om drama te voorkomen?

Reboundseks?

The best way to get over someone is to get under someone new. Als je seks hebt met een ander (meestal nieuw) persoon om over je ex heen te komen, dan noem je dat reboundseks. Rebounds kun je vergelijken met een seksrelatie of fuckbuddy. Je hebt seks puur omdat je met iemand seks wil hebben, zonder dat er al te veel gevoelens bij komen kijken. Het is leuk voor even, maar geen echte liefde.

Pros en cons

Natuurlijk zitten hier voordelen, maar ook een paar onvermijdelijke nadelen aan.

Het fijne aan reboundseks is dat het voor sommige mensen een goede manier is om te dealen met eventueel liefdesverdriet. Het aangaan van een simpele seksdate zonder al te veel gedoe kan zeker helpen om sneller van die post-relationship blues af te komen. In de meeste gevallen werkt het dus ook echt wel!

Maar helaas loop je ook de kans om met de reboundseks meer kwaad te doen dan goed. Met sommige emoties moet je tenslotte voorzichtig omgaan… En daar wordt niet altijd aan gedacht. Gelukkig zijn er een paar regels die je met jezelf kunt afspreken voordat je op zoek gaat naar een onenightstand. Hou je daar netjes aan en duik met een gerust hart het bed in!

reboundseks

De regels voor reboundseks

Deze 5 do’s van reboundseks zijn een paar puntjes van aandacht.

1. Wees duidelijk

Reboundseks doe je waarschijnlijk niet alleen. Daarom is het belangrijk om met de rebound in kwestie duidelijke afspraken te maken. Je moet zeker weten dat zij goed begrijpen wat jullie ‘relatie’ inhoudt en dat er verder niks uit gaat komen behalve seks. Het is het beste om dat ruim van tevoren te doen- geloof ons, je bespaart jezelf een hele hoop gedoe!

2. Be safe

Jij komt net uit een relatie en bent er zeker van dat je clean bent, maar dat zegt natuurlijk niks over de status van degene met wie je reboundseks hebt. Doe het daarom altijd veilig en laat je, als het aantal nieuwe bedpartners zich opstapelt, voor de zekerheid gewoon weer om het halfjaar testen. Better safe than sorry.

3. Maak afspraken…met jezelf

Voordat je met een random persoon het bed induikt is het verstandig om ook bij jezelf een paar grenzen te stellen. En dan gaat het vooral om het emotionele aspect! Je wilt echt niet meteen van de ene heartbreak naar de andere gaan, dus emotionele boundaries zijn geen overbodige luxe.

Ga pas een seksrelatie met iemand aan als je zeker weet dat er geen romantische gevoelens bij komen kijken.

4. Wie je niet moet vragen om reboundseks

Bekenden van zowel jezelf als je ex zijn niet geschikt als rebound. Geen vrienden, collega’s, niemand uit ‘jullie’ social circle. Doe jezelf een plezier en begin er gewoon niet aan! Meer drama heb je op dit moment niet nodig in je leven.

5. Waarom?

Er zijn veel redenen waarom iemand behoefte heeft aan reboundseks. Uit wraak, om over liefdesverdriet heen te komen, om met hun ex ‘gelijk te staan’ of voor een beter zelfbeeld.

Ga voor jezelf na welke reden bij jou van toepassing is en bedenk of het in die situatie zin heeft om aan reboundseks te beginnen. Is het antwoord ‘ja’? Go for it! Als je deze 5 pearls of wisdom in je achterhoofd houdt, moet het goed komen.

Lees meer over:

Een seksrelatie: hoe werkt dat?

De voor- en nadelen van friends with benefits

Bezoekje aan de soa-kliniek: dit kun je verwachten

Beeld: Unsplash

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy