De voor- en nadelen van friends with benefits

door Felice

Friends with benefits is voor velen geen onbekend begrip meer. Sommigen zweren erbij, anderen vinden het helemaal niks. Voor mensen die geen behoefte hebben aan een relatie is het de perfecte manier om toch aan hun trekken te komen. Toch zijn er wel een paar dingen waar je over na moet denken voordat je friends with benefits met iemand wordt!

Voordeel 1: jullie voelen elkaar goed aan, ook tussen de lakens

Je hebt letterlijk de lusten maar niet de lasten. Wanneer je een langere tijd seks hebt met dezelfde persoon en het is fijn leren jullie wat jullie lekker vinden. Een van de redenen dat one night stands soms gewoon niet de beste sex is komt doordat jullie elkaars lichaam nog helemaal niet kennen. Na een paar keer sex met je friend with benefits (fwb) weten jullie waarschijnlijk maar al te goed waar de ander geil van wordt. Hierdoor kun je echt goede sex hebben waarbij jullie goed op elkaars verlangens in kunnen spelen.


Voordeel 2: je hebt de vrijheid om ook met anderen te flirten en het bed in te duiken

Heb jij in ieder stadje een schatje of wil je na het stappen met iemand mee naar huis? Geen probleem! In principe kan je een fwb hebben én lekker scharrelen. Tenzij jullie natuurlijk hebben afgesproken om alleen sex met elkaar te hebben. Het is aan jou of je dat wilt, of dat je liever alle vrijheid hebt. Het kan vooral heel fijn zijn dat je een vast persoon hebt waarmee je sex hebt en daarnaast ook nog nieuwe mensen kunt ontdekken.


Voordeel 3: je durft dingen in bed die je misschien niet in een relatie zou durven

Misschien heb jij wel seksuele fantasieën die je niet zo snel tegen een partner in een relatie of onenightstand zou durven te vertellen. Wanneer je fwb met iemand bent kan dit heel anders aanvoelen. Je bent wellicht minder bang dat de persoon in kwestie afknapt op jouw ideeën en het is dan makkelijker om jezelf echt open te stellen voor nieuwe dingen. Een fwb is dus perfect als je graag wilt experimenteren op seksueel gebied.

friends with benefits

Nadeel 1: het is makkelijker gezegd dan gedaan!

Oké dus even zwart op wit: jullie zijn bevriend en hebben seks met elkaar. Zo klinkt het heel simpel, maar dit kan nog wel eens tegenvallen. Dat heeft meerdere redenen. Het is heel belangrijk dat jullie je grenzen heel duidelijk aangeven. Hebben jullie alleen seks met elkaar of laten jullie elkaar vrij zodat er ook anderen in het spel kunnen komen? Wanneer jullie besluiten om alleen seks met elkaar te hebben zijn jullie eigenlijk exclusief en kan het gaan lijken op een relatie. Is dat wat jij wilt op dit moment? Denk er daarom goed over na.

Nadeel 2: één van de twee wordt verliefd

Hoewel jullie insteek waarschijnlijk aan het begin van jullie avontuur was om wel de lusten maar niet de lasten te hebben, heb je geen invloed op je emoties. Het komt vaak voor dat één van de twee verliefd wordt op zijn of haar fwb. Het is niet fijn om een gebroken hart te krijgen of om iemands hart te breken. Als er hierdoor een ongemakkelijke situatie door ontstaat kan dit er voor zorgen dat jullie vriendschap drastisch veranderd. Is het dat waard?


Nadeel 3: het kan effect hebben op je zelfvertrouwen

Het kan je zelfvertrouwen natuurlijk een enorme boost geven als je iemand hebt waarmee je altijd sex kan hebben. Je kunt je er heel sexy door voelen om te weten dat er iemand naar je verlangt. Echter heeft dit ook een keerzijde. Misschien weet je van je fwb dat hij geen interesse heeft in een serieuze relatie. Dit kan jou misschien in verwarring brengen. Misschien denk je dat je bang wordt dat je niet leuk genoeg bent of dat er iets mis met je is. Het gevoel dat iemand je goed genoeg vindt voor sex maar niet voor een relatie kan heel slecht zijn voor je zelfvertrouwen. Je weet natuurlijk dat dit niet de insteek is van de persoon waarmee je sex hebt, maar deze onzekerheden kunnen altijd opspelen. Maak je niet druk: you’re gorgeous, sexy and a total catch!

Meer over daten:

6 herkenbare date dilemma’s

Spannende vragen om te stellen tijdens je date

3 onzeker gedachtes die iedere vrouw heeft tijdens het daten (en wat je eraan kunt doen)

Beeld: unsplash

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy