3 onzekere gedachtes die iedere vrouw heeft tijdens het daten (en wat je eraan kunt doen)

door Lotte

De beginfase van het daten met een nieuwe man of vrouw is superspannend en leuk, maar ook zenuwslopend. Want hoe weet je of je date je meer dan leuk vindt? Zit er ware liefde in, gaat het niet verder dan lust? Iedereen heeft er last van, onzekere gedachtes tijdens het daten. Hoe oud je ook bent, daten blijft spannend.

1. Wat als m’n date mij niet aantrekkelijk vindt?

Onzekerheid voor een date gaat bijna altijd over uiterlijk. Zeker als het aankomt op de eerste date, kunnen we ons hier behoorlijk druk om maken. O wee als je niet aan de verwachtingen voldoet. En omdat we vaker mensen online ontmoeten, kun je die druk nog meer voelen om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Stel je voor dat hij/zij zegt; ‘Ik had je bijna niet herkend’, omdat je foto’s blijkbaar zo verschillen van de werkelijkheid. Dat is natuurlijk wel het laatste wat je wilt horen.

To do: Trek een outfit aan die niet alleen comfy zit, maar je ook een goed gevoel geeft. Je kunt altijd je vriendinnen vragen om advies maar als jij je goed voelt in een outfit, dan kan het niet anders dat je er ook geweldig uitziet. Cliché maar waar, als jij je lekker voelt over je look straal je dit ook uit.

2. Als er maar geen awkward stiltes vallen

Zeker als je iemand voor de eerste keer ontmoet, kun je op een bepaald moment uitgepraat zijn. Het gesprek kan even stilvallen en ja, dat is ongemakkelijk. Want wat moet je op zo’n moment in hemelsnaam doen? Je telefoon erbij pakken is een nogal asociaal, om je heen kijken is ook niet echt aardig. Hope for the best dan maar?

To do: Wat je kunt doen, is gewoon accepteren dat er af en toe een stilte valt. Zo’n ramp is het niet, het overkomt iedereen weleens. De date hoeft niet meteen als slecht bestempeld te worden, omdat er een stilte is gevallen. In tegendeel, misschien gingen jullie wel zo in elkaar op dat woorden overbodig werden. Het is wel handig om altijd wat goede vragen achter de hand te hebben. Wat dacht je van deze 41 date-vragen?

3. Wat als hij/zij niet serieus is?

Dit is een vraag die veel vrouwen bezighoudt tijdens het daten met een nieuwe vlam: ‘Hoe serieus is mijn date? Vindt hij/zij het alleen leuk voor erbij, als in een scharrel? Of is hij/zij echt op zoek naar meer? Wil hij/zij me echt leren kennen?’ Het liefst zou je het zo snel mogelijk willen weten. Helaas werkt het niet zo. Soms is het gelijk vuurwerk, soms moet het groeien. Of soms zit het er niet in. Accepteer als dat laatste het geval is. Door iemand te pushen duw je iemand letterlijk weg.

To do: Je kunt deze vragen niet bij je afspraakje neerleggen en ook niet bij jezelf. Dit heeft namelijk tijd nodig. Als je ‘match’ na de eerste date niks meer laat horen is het duidelijk, maar als je een paar dates verder bent kan het nog steeds vaag zijn. En niet alleen van zijn of haar kant, maar ook van jouw kant. Het is een proces en het beste is om af te wachten hoe het zich ontwikkelt. Je kunt het niet voorspellen en te snel gaan is nooit goed. Probeer het los te laten: go with the flow.

Meer over daten:

Date vragen: 41 leuke vragen om aan je date te stellen

10 originele date ideeën die niet saai zijn

Betalen op de eerste date ja of nee?

Beeld: Pinterest 

 

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy