Zo maak je een succes van jouw datingprofiel

door Yentl

Oké, je bent eruit… je gaat je aanmelden voor een datingsite! Hello new love… maar waar begin je? Je wordt niet alleen ondergedompeld in een ruim aanbod van datingsites en termen, maar ook veel vragen. Wat zet je op je datingprofiel? Welke foto is het meest geschikt? Heb je eigenlijk wel hobby’s? Hoe laat je een verpletterende eerste indruk achter? Help! Haal rustig adem. Met onze tips heb jij in no time een eyecatcher van een datingprofiel in elkaar geknutseld!

Maak je profiel direct compleet

Het is natuurlijk verleidelijk om alleen het hoognodige in te vullen zodat jij in ieder geval alvast kunt rond neuzen, maar maak eerst je eigen datingprofiel af. Net zo goed als dat jij aan het scrollen, swipen en klikken wil beginnen, wil een ander dat waarschijnlijk ook. En het zou natuurlijk zonde zijn als er een potentiële kandidaat afknapt omdat jouw profiel nog niet volledig is. Trouwens, van afstel komt meestal uitstel, dus hup, vul alles in… ook de lastige vragen!

Gebruik een recente foto

Ja die ene vakantiefoto van twee jaar geleden heeft je precies van je beste kant vastgelegd, maar dat is precies wat het is – een vakantie foto van twee jaar geleden. Jij, je uiterlijk en je stijl veranderen continu. Plaats dus een recente foto van jezelf op je datingprofiel. Uiteindelijk wil je iemand aantrekken die bij de huidige jij past.

Gebruik verschillende foto’s

Nog even over die foto’s… gebruik verschillende foto’s. Je hoeft je profiel natuurlijk niet vol te proppen met actiefoto’s met de meest niet charmante houdingen en gezichtsuitdrukkingen, maar op iedere foto dezelfde (selfie) glimlach gaat ook vervelen. Laat zien dat je veelzijdig bent, dat maakt je juist zo leuk! Gebruik geen groepsfoto, hoe leuk je er ook op staat, je datingprofiel draait om jou.

dating

Be real

Dit kan spannend zijn en een beetje eng zelfs, maar wees eerlijk. Eerlijk over wie jij bent en eerlijk over wat je zoekt. Wek jij op je datingprofiel de indruk dat je een waar feestbeest bent terwijl je eigenlijk je zaterdagavonden doorbrengt met je favo serie en een kop warme thee, dan zal je niet de juiste aansluiting vinden. Door eerlijk te zijn vermijd je berichten van personen die voornamelijk op je foto afkomen en in zijn voor een leuk avontuurtje in plaats van the real deal.

dating

Vermijd clichés

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd! YOLO! Do what you love, love what you do. Ben je al op zoek naar een emmertje? Al deze voorbeelden zeggen niets over jou en horen dus niet thuis op je datingprofiel.

dating

Positieve vibe

De vibe van je profiel is everything! Klinkt alles mat en onpersoonlijk? Dan zal iemand dat ook zo ervaren. We begrijpen dat het (online)daten je af en toe even te veel kan worden, maar laat dat niet merken in je teksten. Wat uiteindelijk blijft hangen is het gevoel dat iemand van je datingprofiel heeft gekregen. So make it a good one! Schrijf je tekst alsof je tegen een vriend/vriendin praat en wees niet bang om je humor in te zetten!

Controle

Spreekt wellicht voor zich, maar we gooien ‘m er toch even in: controleer je tekst! Je wilt natuurlijk geen spelvouten maken. ;)

Last but not least…

Geef je datingprofiel regelmatig een update. Er is niets zo veranderlijk als de mens. Nou goed, misschien het weer dan, maar daar gaan we het dus niet over hebben – want ja… positieve vibe!

Meer over daten

Originele openingszinnen voor dating-apps

5 Redflags op dating-apps

5 Datingmissers om te voorkomen

Beeld: Pexels.com

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy