Cath: Pleidooi, heropvoedkamp voor de Amsterdamse man

door Cath

Soms denk ik dat het aan mijn romantische waanideeën ligt, gevoed door Hollywood films, Nicholas Sparks boeken en wijze citaten die mijn Pinterest tijdlijn vullen. Ik geloof in de all-consuming liefde zoals Carrie ‘m beschreef, ik geloof dat je verliefd wordt zoals je in slaap valt: “slowly and then all at once” (John Green, The Fault in Our Stars) en ik geloof dat als je verliefd bent je niet kunt slapen omdat de realiteit beter is dan je dromen (Dr. Seuss). Heb ik een vertieft wereldbeeld? Heb ik irreële verwachtingen van De Liefde, mannen en mijzelf? Misschien.

Liefde in tijden van Tinder, Happn en Facebook vind ik niet makkelijk. Seks in tijden van Tinder, Happn en Facebook is daarentegen wel makkelijk. Maar die twee zijn niet hetzelfde. En hoewel ik zou willen dat ik ze los van elkaar zou kunnen zien, kan ik dat niet.

Maar, vraag ik mezelf dan af, is het raar dat ik teleurgesteld ben als ik niets meer hoor van een meneer na een te gekke tweede date waar we tot 4.30 hebben staan housen op een technofeestje en een afterparty bij mij thuis hadden? Ben ik ouderwets als ik me makkelijk, gebruikt en naïef voel als Meneer zich beroept op zijn zwijgrecht nadat we seks hebben gehad? Realiseren mannen zich überhaupt dat niet iedereen seks kan hebben zonder enige verbintenis te voelen. Ook al zouden we dat misschien wel willen.

Heel eerlijk: ik wil een vriendje. Ik wil een arm om me heen van iemand die zegt dat het allemaal wel goed komt. Iemand waarbij ik durf te huilen als hij vraagt of ik oma mis. Iemand die mij alle hoeken van de kamer laat zien, terwijl hij in mijn oor fluistert dat hij nooit heeft geweten dat ik zo’n lekker lijf heb. Gewoon een leuke meneer, die me laat lachen, stralen en blozen. Ik dacht dat de meneer van het technofeestje zo iemand zou kunnen zijn. Met zijn donkere krullen, beetje borsthaar en ons fijn gezoen. Maar nee… En de leegte blijft.

Het spel vraagt om andere regels. Het kan niet langer zo doorgaan, als we de liefde van ons leven nog een keer willen vinden. Daarom, mijn pleidooi voor een heropvoedkamp voor de man. Dames, verenigt u. Ik stel twee uitgangspunten voor:

 

  • Feedback op gedrag. Het lijkt de kantoortuin wel. Niet per se dat wij er zelf iets aan hebben, maar zijn next lover hopelijk des te meer. Daarom heb ik technofeestje-meneer ook maar een berichtje gestuurd. Niet omdat ik antwoord verwachtte, of een sorry, maar omdat ik wilde dat hij wist dat zijn radiostilte niet ok was voor mij: “Hi, ik wil nog iets tegen je zeggen: dat je nadat je zondagochtend hier de deur uitliep en niets meer van je hebt laten horen, vind ik jammer en daardoor voel me naïef en makkelijk. Alsof je er alleen op uit was om me het bed in te krijgen. Ik weet niet of dat je bedoeling was, maar thought you should know.” En daarmee kon ik het boek dichtdoen.

 

  • Focus: Focus in tijden van Tinder en Happn, succes dáármee. De volgende, misschien wel leuker, spannender en rijker (haha!), is only a swipe away. De fakking competie is overal. Niet alleen als we met vrienden in de kroeg staan, maar ook als we thuis bankhangen, bbq’en bij onze ouders in de polder en in een saaie kantoortuin zitten. Het is een jungle en aandachtskapers zijn overal. Zullen we het gewoon eens proberen? Focus. Als we een leuke date hebben gehad, de anderen links te laten liggen?

 

  • The 3-date-wait: Wachten tot date 4 met het uittrekken van de kleren. Mannen die op de eerste date superleuk lijken, zijn dat omdat ze het spelletje beheersen en weten hoe ze ons in moeten pakken (lees: in bed krijgen). Laat ze maar wachten en smachten. Zal ze leren. Charlie Chaplin heeft hier ooit iets moois over gezegd: “Your naked body should only belong to those who fall in love with your soul.”

Zo, dan ga ik nu even shoppen in de webwinkel van Pabo.

 

Lees hier alle blogs van Cath.

 

 

 

 

 

3 reacties

Louise 26 augustus 2016 - 10:49

Amen!

Beantwoord
Emily 26 augustus 2016 - 10:50

Kan dit bericht even gedeeld worden met mannelijk Amsterdam!

Beantwoord
Daphne Wessel 22 september 2016 - 17:36

Ik begrijp je helemaal!

Beantwoord

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy