Mijn ‘gay’ best friend

door Esther

Esther is geboren en getogen in de Jordaan en nog steeds trotse bewoner van de mooiste stad van de wereld. Ze studeert om professioneel horeca-tijger te worden en is in haar vrije tijd fulltime kroegtijger. Feestjes, dates, cocktails en mooie mannen: Es deelt op een cynische en toch sexy manier wat zij in haar stad zowel meemaakt. 

De verbouwing van het pand van de Industrieele Groote Club in Amsterdam betekende het begin van Bar TwentySeven, een hotelbar waar ze ronduit perfecte drankjes maken. Vanaf de eerste keer dat ik er binnenliep voelt het als thuiskomen en inmiddels is het min of meer mijn stamkroeg. Ik ken er alle bartenders, ze weten precies wat ik lekker vind en ik sta er soms zelfs zelf achter de bar te klieren.

Zo ook laatst toen Sam, een van de nieuwe bartenders, me een trucje met een opener probeerde te leren. Nou moet ik er even bijvertellen dat Sam een Duitse bartender van 1,90m is met de guitigste glimlach die ik in tijden gezien heb. Zoals je begrijpt, deed ik mijn uiterste best om het trucje vlekkeloos uit te voeren om indruk te maken op die guitigerd. Helaas waren de mannen aan de bar meer geïnteresseerd dan de knappe Duitse bartender, wat ze lieten merken door redelijk brutale opmerkingen te maken. De heren waren niet alleen bijdehand tegen mij, maar probeerden Sam ook uit te dagen.

Toen ik weer aan de bar zat in plaats van erachter stond, konden de mannen naast me het niet laten om Sam een vraag te stellen die ik persoonlijk best een beetje gewaagd vond: “Do you ever not get laid? Chicks must love this.”

Waarschijnlijk horen bartenders dit soort dingen wel vaker want onze German boy reageerde er heel normaal op: “I’m gay” klonk het antwoord. De mannen keken hem beduusd aan.

No really, I like boys“, verzekerde Sam de heren die snel een slokje namen omdat ze hier even geen antwoord op leken te hebben.

De mannen aan de bar waren niet de enigen die verbaasd waren. Ik wist ook niet wat ik hoorde. Ik schaamde me zelfs een beetje dat ik er weer meteen vanuit was gegaan dat er met me geflirt werd terwijl deze jongen alleen vriendelijk tegen me probeerde te doen. Verder wilde hij dus helemaal niks van me, aangezien ik totaal niet ‘zijn type’ ben.

Dat de nieuwe, lange bartender in mijn stam kroeg op mannen valt maakt me natuurlijk helemaal niks uit. Ik vond het eigenlijk juist wel gezellig om er weer een gay BFF bij te hebben. Dus een week later zat ik weer trouw aan de bar van mijn favoriete cocktailtje te genieten. Meestal kom ik bij TwentySeven met Lena, een van mijn lievelingsvriendinnen. Vanzelfsprekend houden Leen en ik van cocktails, maar we houden toevallig ook allebei van mooie hotelkamers.

Al anderhalf jaar waren we opzoek naar een excuus om een nachtje bij Hotel TwentySeven te slapen toen we besloten dat het afronden van mijn stage een zeer geschikte reden was om een vijfsterrenkamer te boeken. We spraken af in de hal, checkten in op de derde verdieping en namen de lift naar onze kamer. We sprongen op bed, maakten een paar selfies en gingen weer de stad in om wat eten te halen.

Eenmaal terug in onze prachtige kamer kletsen we, krullen we onze blonde haren, eten we sushi en stiften onze lippen knalrood. Drie uur later vertrekken we op hakken en in jurkjes naar onze geliefde bar. Bij binnenkomst worden we begroet door Sam en zijn befaamde glimlach.

You came here for a kiss or a hug?” tettert hij door de bar met zijn Duitse accentje.

A kiss” antwoord ik en blaas een kusje richting mijn nieuwe lievelingsbartender.

Lena en ik nemen plaats op onze vaste spot aan de bar en bestellen de eerste cocktails van de avond. Wat onze plannen zijn, vragen onze bartendende vrienden.

“Nog niks”, antwoord ik.

But you look kind of nice. Aren’t you girls going out?” zegt Sam met zijn ondeugende koppie. Ik klets nog wat over dat we een kamer hebben en richt me verder weer tot Lena.

Rechts van ons zitten drie Nederlandse jongens aan de bar waarvan één heel duidelijk wél wat weet over cocktails. De andere twee wekken de indruk dat ze voor het eerst iets anders dan een baco drinken. Eén van de bacoboys begint een gesprek met me over mijn cocktail, maar valt compleet door de mand. Het is zelfs zo erg dat een van de jongens achter de bar zijn lachen niet kan inhouden. Door het gelach van zijn collega merkt Sam op dat die arme stakker zo hard zijn best doet om een gesprekje met me aan te knopen.

Als een ware gay best friend helpt Sam me een handje: “Bro, why are you talking to my girlfriend?”

Bacoboy kijkt geschrokken en houdt zich de rest van de avond afzijdig. Van Sam krijg ik een dikke knipoog, die ik op mijn beurt weer beantwoord met een brede glimlach.

De jongens achter de bar maken het zoals altijd weer extra gezellig met shotjes whiskey, dus de sfeer zit er goed in. Eén van de mannen die normaal gesproken ook achter de bar staat, hangt vanavond aan de bar met een vriend. Het wordt me al snel duidelijk dat hij zijn verdriet aan het wegdrinken is: gevalletje gebroken hart. Nou ben ik altijd van mening dat even babbelen met een bloedmooie vrouw zelfs bij een gebroken hart voor verlichting kan zorgen dus wissel ik even van plek zodat de bartender met het gebroken hart naast Lena kan zitten.

Terwijl Lena hem afleid, probeer ik uit beleefdheid een praatje te maken met zijn vriend. Hij drinkt natuurlijk ook al de hele avond alsof hij gedumpt is, want ja… je moet wel een beetje steun betuigen in zo’n situatie. Hoe doe je dat nou beter dan door nét te veel Old Fashioned’s naar binnen gieten. Van dat laatste drankje had meneer blijkbaar een ego boost gekregen, want hij interpreteerde mijn beleefdheid als een vrijbrief om mijn benen te strelen. Gelukkig was daar mijn favoriete Duitser die me vragend aankeek. Ik schudde subtiel mijn hoofd, om duidelijk te maken dat ik geen interesse had in deze dronken beenstreler. Wederom bedacht Sam een smoes waardoor ook deze oelewapper zich de rest van de avond gedeisd hield.

Ik ga weer naast Lena zitten en vertel haar hoe aardig ik Sam vind. Dan babbelen we nog wat met een andere stamgast en gaan na sluit door gaan naar een andere bar. Wij vertrekken alvast met z’n drieën en de barboys komen ons achterna zodra de kassa geteld is en ze omgekleed zijn.

Aangekomen bij Flying Dutchmen worden er natuurlijk meteen weer cocktails besteld en Lena en ik beginnen aardig aangeschoten te raken. Als de jongens eindelijk binnenkomen zijn wij alweer twee cocktails verder en is iedereen vrolijk, gezellig en blij. Mijn homovriend komt naast me zitten en legt zijn hand op mijn been terwijl we wat kletsen. Ik bedenk me hoe fijn het eigenlijk is dat dit niets betekent en nip rustig verder.

Wanneer het gesprek over haar invlechten gaat, roept Sam dolenthousiast dat hij er heel goed in is. Ik geloof hem meteen, dus laat ik hem mijn haar vlechten. Uiteindelijk lukt het hem voor geen meter, maar dat mag de pret niet drukken. We bestellen nog een rondje en kletsen vrolijk verder.

Bij de nieuwe rond cocktails krijgen we ook een schaaltje olijven. Sam legt uit dat dit de lekkerste olijven van de wereld zijn. De lekkerste olijf van de wereld wil ik natuurlijk wel even proeven dus stelt Sam voor om een olijf te delen. Een seconde aarzel ik, een olijf delen is misschien wel een beetje intiem. Dan realiseer ik me weer dat hij op mannen valt en deel de lekkerste olijf van de wereld met Sam.

Na de olijf haal ik mijn lippenstift tevoorschijn. Terwijl ik mijn lippen inkleur zie ik Sam naar me kijken. Op zich niet gek, mensen kijken wel vaker als ik lipstick opdoe. Dit keer is het anders. Ik kijk hem vragend aan.

Stop it“, zegt hij een tikkeltje geërgerd. Ik snap er niks van en staar hem verward aan. “It makes me fucking horny!” schreeuwt hij uit.

Voor zover het mogelijk is kijk ik nóg verwarder uit mijn dronken oogjes en begin te stamelen.

“Huh, what do you mean, you are gay right?” stamel ik. Nu is hij degene die verbaasd is.

No of course not!” zegt hij lachend. “Why would you think that?”

Ik leg hem uit dat ik hem een tijdje terug tegen die mannen aan de bar had horen zeggen dat hij op jongens valt waarop hij in lachen uitbarst. Schijnbaar had ik de grap gemist en lult hij wel vaker onzin tegen gasten in de bar als ze hem niet bevallen.

In een reflex sta ik op om Lena te zoeken om deze nieuwe info met haar te delen. Hoe kan het dat ik de hele avond er zó overtuigd van was dat Sam homo zou zijn? Bij de toiletten roep ik Lena’s naam, maar krijg ik geen respons. Ik draai me om en kijk recht in de guitige, ondeugende oogjes van mijn not so gay bff.

Ik ben nog steeds in een ernstige staat van verwarring en zeg: “I didn’t come here for you, I’m looking for Lena.”

Are you sure you’re not looking for me?” vraagt hij me en eindigt met de dikste glimlach die ik ooit gezien heb.

De glimlach haalt me even uit mijn verwarring en maakt één ding heel erg duidelijk: gezien deze knappe Duitser toch niet gay is, kan ik hem nu net zo goed zoenen. En zo geschiedde. Voor ik het weet kijk ik weer naar die guitige kop. Dit keer valt niet zijn glimlach op, maar de veeg lipstick op zijn snoet. Ik geef hem een knipoog en zeg dat hij even in de spiegel moet kijken.

Als ik me omdraai, komt Lena net de damestoilet uit. Ze kijkt me aan en ziet de verwarring nog in mijn ogen. “Wat is er met jou?” vraagt ze lachend.

“Leen”, begint ik, “Ik ben zó in de war!”. Ik vertel haar wat ik net ontdekt heb en roep de rest van de avond nog een paar keer dat ik in de war ben. Als we ’s ochtends naast elkaar wakker worden in onze suite is het eerste wat Leen me lachend vraagt: “Hé Es, ben je nog steeds zo in de war?”

Meer van Esther:

Preutse bartender

De andere vrouw #7: Einde

One of the guys

Beeld: Tumblr

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy