De irritantste opmerking die singles horen tijdens het kerstdiner

door Julia

Parship onderzocht wat de irritantste opmerking is tijdens het kerstdiner, en dit is de winnaar: ‘Er komt vast wel weer iemand’. Herkenbaar? Wij hebben er nog wel een paar die je vast en zeker gaat horen/hebt gehoord dit kerstweekend. Brace yourself.

Als single, vooral tijdens de feestdagen, krijg je vrijwel meteen het stempel ‘zielig’ opgedrukt. Nogal onterecht als je het mij vraagt, ten eerste, je bent niet zielig, waarom, hoezo? Ten tweede, het is een vooroordeel om te denken dat vrijgezellen niet uit vrije keus alleen zijn. Mensen denken vaak, ach zielig zo alleen met de kerst. Het is haar nog steeds niet gelukt om een relatie te krijgen, of ze is weer in de steek gelaten, of ze valt echt op foute mannen. Komt het bij deze mensen nou echt niet in hun hoofd op dat singles ook echt happy single kunnen zijn? Dat ze tevreden, wat zeg ik, gelukkig zijn, en op dit moment geen partner willen of nodig hebben? Volgens mij heerst hier nogal een taboe op, het feit dat je vrijgezel bent staat voor veel mensen gelijk aan dat je ongelukkig bent. Dat is complete onzin! Het is een keuze, om bijvoorbeeld niet in een ongelukkige relatie te zitten, om van je vrijheid te genieten, of je bent voor het eerst sinds lange tijd vrijgezel en je geniet volop. Je leert jezelf zo goed kennen als je echt op jezelf bent, dus ook voor de mensen in een relatie, tijd voor jezelf is enorm belangrijk. Maar goed, ik dwaal een beetje af, we gaan het hebben over de irritantste opmerkingen tijdens het kerstdiner, hier komen ze:

 

‘Er komt vast wel weer iemand’

Online datingsite Parship vroeg vrijgezelle mannen en vrouwen naar hun mening over het alleen zijn met de feestdagen. De irritantste opmerking die singles te horen krijgen van hun familie/vrienden aan het kerstdiner is: ‘Er komt vast wel weer iemand’. 28% van de ondervraagden geeft aan dit enorm vervelend te vinden. Begrijpelijk, je zit natuurlijk echt te wachten op zo’n opmerking. Fijn dat iemand je even geruststelt he?

 

‘Hoe kan zo’n leuk mens zoals jij nou alleen zijn?’

Van de singles geeft 24% aan dat de opmerking: ‘Hoe kan zo’n leuk mens als jij nou alleen zijn’ als tweede irritantste opmerking wordt bevonden. Ja… Dit is echt zo’n dooddoener, ik vraag mij altijd af he, wat verwachten mensen als ze deze vraag aan je stellen? Dat je met een pasklaar antwoord komt? Dat er een excuus bestaat voor het feit dat je alleen bent? Seriously.

 

de irritantste opmerking

‘Wordt het niet eens tijd voor een nieuwe relatie?’

Tien procent van de singles krimpt bij de opmerking: ‘Wordt het niet eens tijd voor een nieuwe relatie?’ ineen. Logisch. Als je deze vraag krijgt en je wordt er door overvallen, krijg je al gauw de neiging om te gaan antwoorden als in je te verantwoorden naar de persoon die de vraag stelt. En dat is nu juist wat je niet moet doen, want je hoeft jouw keuzes (of dat nu is dat je vrijgezel bent, of een bepaald beroep kiest of wat dan ook) aan niemand te verantwoorden behalve aan jezelf.

 

‘Eens zal het je lukken’

Ja, deze heb ik echt gehoord. ‘Eens zal het je lukken om wel een succesvolle relatie te krijgen en dan vooral te houden’. Nee ja echt. Hoe kun je iemand nog meer het gevoel geven dat hij/zij heeft gefaald?! Het is je weer niet gelukt, maar eens zal het je lukken hoor. Je moet nog even doorbikkelen, maar op een dag ben je zo ver en dan gaat het je lukken!

 

‘Val je soms op vrouwen?’

Dit is ook een veelvoorkomende opmerking en niet alleen tijdens het kerstdiner. Als je als vrouw al langere tijd single ben gaan mensen zich ineens afvragen of je lesbisch bent. Nee ja want dan neem je natuurlijk ook niemand mee (?). Het wordt nog erger als ze er echt van overtuigd zijn en ze je proberen uit de kast te laten komen. Wat zeg je dan? Nee tante, ik hou echt van piemels. That’ll do it.

 

‘Je moet wel opschieten hoor, als je wilt dat ik nog oma word’

Oké eerlijk is eerlijk, deze opmerking kunnen ook vrouwen die een relatie hebben te horen krijgen. Het lijkt wel alsof moeders op latere leeftijd last krijgen van hun eierstokken en dan niet voor hunzelf, maar voor hun dochters of zonen. Ineens voelen ze de haast, met het vooruitzicht op oud worden zonder een kleinkind, om jou even duidelijk te maken hoe belangrijk het voor hun is dat jij zwanger wordt. En als je vrijgezel bent is het nog erger, want dan moet je dus eigenlijk op zoek naar een partner voor een kind, zodat jouw moeder oma kan worden. Juist ja.

 

Shout out

Om even met een positieve noot af te sluiten, tuurlijk weten we wel dat de irritantste opmerking wordt gegeven met de beste bedoeling. Vaak van ouders, lieve tantes, oma’s, die echt heus waar met goede intentie dit tegen je zeggen. Want ze willen niets liever dan jou gelukkig zien, en in hun ogen is dat met een partner. En je kunt ze ervan proberen te overtuigen dat je als single lady heel gelukkig bent, maar geloof me, dat is zinloos. Dus bespaar je de moeite, blijf lief lachen als je weer zo’n opmerking hoort, en realiseer je dit:

 

de irritantste opmerking

 

Lees alles over kerst in onze Kerstspecial!

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy