Hoeveel sex moet je hebben om gelukkig te zijn?

door Amelia

Is jouw interesse inmiddels gewekt? Die van ons ook. Een vrij vreemde vraag natuurlijk: hoeveel sex je moet hebben om gelukkig te zijn. De kans is groot dat je gelijk aan een hoog getal denkt. De wetenschap heeft zich voor jou in dit vraagstuk gedoken, en is tot een verrassende conclusie gekomen. Als je een relatie hebt is één vrijpartij per week blijkbaar meer dan voldoende om gelukkig te zijn.

Sexwetenschapper Amy Muise ging de uitdaging aan en onderzocht in hoeverre sex en geluk met elkaar in verbinding staan. Haar onderzoek bestond uit drie onderdelen.

Onderzoek naar de hoeveel sex er nodig is om gelukkig te zijn

Ten eerste gebruikte Amy de gegevens van een 23-jarig onderzoek waaraan maar liefst 25.000(!) mensen meededen. Uit dit onderzoek blijkt dat sex inderdaad een positieve invloed heeft op je geluksgevoel. Volgens dit onderzoek maakt het geen verschil of je één of tien keer het bed deelt met je partner. Hoeveel sex je ook hebt, je geluksgevoel blijft gelijk. Voor singles gaat deze bevinding niet op. Er kon geen duidelijke link gevonden tussen sex en geluksgevoel.

Sex maakt gelukkiger dan geld

Het tweede deel van het onderzoek deed een online onderzoek. 335 mensen, van verschillende afkomst, beantwoordden vragen met betrekking tot sex en het gevoel van tevredenheid in de relatie. De resultaten van dit onderzoek kwamen overeen met het eerste onderzoek. Daarnaast werd er ook een link gelegd met het inkomen van de deelnemers. Wat blijkt? Mensen die tot € 23.000 per jaar verdienen zijn over het algemeen minder gelukkig dan degenen die jaarlijks € 70.000 op hun rekening gestort krijgen. Daarnaast kwam er naar voren dat mensen die één keer per maand sex hebben, zich minder gelukkig voelen dan degenen die één keer per week de lakens delen. Geen verrassende resultaten dus. Wél opvallend was dat mensen die wekelijks sex hebben, daarvan gelukkiger worden dan van meer salaris.

Sex van getrouwde stellen

Als laatste werden er gegevens van een 14-jaar durende studie bekeken. Hierin werden 2400 getrouwde koppels bestudeerd. De trend was dat sex zonder twijfel een positieve bijdrage levert aan het geluksgevoel in de relatie. Deze link werd onbelangrijk wanneer de sex minstens wekelijks plaatsvond.

Over het algemeen is het belangrijk om sexuele relatie te onderhouden in je relatie, maar het is ook heel belangrijk om realistische verwachtingen te hebben van je sexleven. Zeker nu veel stelletjes erg druk zijn met hun baan en andere verantwoordelijkheden. Het onderzoek wijst uit dat je door regelmatige sex, gelukkiger bent in je relatie. Maar het is niet nodig voor koppels om maar zo veel mogelijk sex te hebben.
Sexwetenschapper Amy Muise

Bron: Tijdschrift ‘Social Psychological and Personality Science’

Meer over sex & liefde:

– Sextips van gelukkig stelletjes

– 6 tekenen dat je een gezond sexleven hebt

– Waarom je steeds weer valt voor foute mannen

 

Volg je LotteLust al op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en Google+

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy