Zorgen oesters er écht voor dat je meer zin hebt in seks?

door Gina

Slecht nieuws voor iedereen die vanavond oesters op het menu heeft staan. We horen vaak genoeg dat deze schaaldieren goed zijn voor je sekslife, maar helaas is niets minder waar. Maar waar komt deze bewering dan toch vandaan?

Casanova

Het cliché dat oesters voor een hogere sexdrive zorgen is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Back in the days werden oesters namelijk al gegeten om het libido te verhogen. Wie hier voornamelijk om bekend stond was de 18-eeuwse verleider Casanova. Hij was dol op het eten van oesters en beschouwde ze als een afrodisiaca. Een afrodisiacum is een middel dat de seksdrive verhoogt. Lange tijd was hier nog geen wetenschappelijk bewijs voor, maar tegenwoordig is er genoeg onderzoek gedaan naar dit mysterie. Hieruit is gebleken dat oesters meer zink bevatten dan welk ander voedsel dan ook. En laat dit nou nodig zijn voor een gezonde vruchtbaarheid en hormoonhuishouding van zowel mannen als vrouwen!

Zink

Want wat is het effect van zink? Zink is een testosteron booster voor mannen. Het speelt een grote rol bij de productie en de gezondheid van sperma. Daarnaast heeft het een positieve invloed op de aanmaak van het ‘gelukshormoon’ dopamine. Deze komt vrij tijdens alle fases van seks. Je kunt dus wel degelijk zeggen dat zink belangrijk is voor je libido. Toch is zink ook terug te vinden in andere voedingsmiddelen als kaas, vlees, graanproducten en noten. Het maakt oesters dus niet meteen een seksmiddel.

Effect

In 2005 ontdekte chemicus George Fisher van Barry University (VS) waarom oesters de seksdrive zou kunnen stimuleren. Tijdens zijn onderzoek kwam hij erachter dat oesters rijk zijn aan twee zeldzame aminozuren. Dit zijn belangrijke bouwstoffen van cellen. Deze aminozuren bleek – in elk geval bij ratten – het testosteronniveau verhogen. Mááár ditzelfde onderzoek bij mensen bleek geen effect te hebben.

Of oesters écht direct je zin in seks stimuleren is dus nooit feitelijk bewezen. Wellicht beïnvloeden ze het testosteronpeil van mannen op langere termijn, maar of het meteen effect oplevert is nog de vraag. Ben je dus dol op oesters? Blijf ze dan vooral eten! Maar verwacht niet meteen te veranderen in een Casanova…

Meer lezen over je libido?

Foodies opgelet: deze kruiden werken libidoverhogend

Libido verhogen? Van deze maaltijd krijg je zin in sex

Dit is mogelijk de oorzaak van zijn lage libido

Beeld: Pexels, Quest


Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy