Sex rekt je vagina uit: feit of fabel?

door Lissa

Er zijn veel fabels en feiten als het over sex gaat en dus ook over vagina’s. Eén daarvan is dat je vagina zou uitrekken als je veel of heftige sex zou hebben. Hierdoor maken veel vrouwen zich zorgen om de strakheid van hun vagina. Hoe het precies zit, zochten we voor je uit.

Geen paniek

No worries, je kan opgelucht ademhalen. Het is niet waar. Sex rekt je vagina niet uit. Het is een heel slim orgaan, het werkt als een soort rubberen band. Wanneer je sex hebt, rekt het zich een beetje uit en na de tijd keert het weer terug naar hoe het was. De verwarring over het uitrekken komt misschien doordat de vaginale opening wel iets groter wordt. Als je opgewonden raakt, ontspant de vagina. Maar zoals eerder al gezegd, keert je vagina gewoon terug naar de oorspronkelijke vorm.

Regelmatig sex

Er wordt vaak gedacht als je vaak en met veel bedpartners sex hebt dat hierdoor je ‘van onder’ ook kan uitrekken. Dit is ook onzin. De spieren in je vagina ontspannen zich wanneer je opgewonden raakt, waardoor het makkelijker uitrekt. Na de sex herstellen je spieren zich weer, ongeacht hoe vaak je sex hebt. Wat echter wel invloed heeft op je vaginale spieren is de menopauze. Tijdens je menopauze dalen je oestrogeenwaarden, waardoor je bekkenbodem minder elastisch wordt.

Grote penis

Heeft je bedpartner een gigantische penis? Dan hoef je je ook niet zorgen te maken om uit te rekken. De vaginaopening kan zich namelijk extreem uitrekken en toch keert het altijd weer terug naar hoe die eerst was. I mean… Er kan ook een babyhoofd door. Je vaginawanden bestaan namelijk uit elastisch weefsel en worden ondersteund door een reeks spieren. Wanneer je opgewonden raakt rekt je vagina automatisch uit, waardoor je ook een grotere penis kan verdragen. Zelfde geldt voor een grote dildo.

Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat die wilde avondjes je vagina uitrekt. Thanks, mother nature!

vagina

Meer over de vagina:

Wordt je strakker als je een tijdje droog staat?

Waarom je vagina wassen met zeep slecht voor je is

3 Fabeltjes over je vagina’s waar we vanaf moeten komen

Beeld: Rawpixel

Dit vind je ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy