Waarom je je nieuwe liefde niet moet vergelijken met je ex

door Lissa

Je herkent het vast wel: je bent druk aan het daten, maar je vergelijkt alles en iedereen steeds met je ex. Je ex was beter met kinderen… je ex had een betere baan… je ex was beter in bed.. en ga zo maar door. Dit is killing voor je huidige relatie, want je geeft je (potentiële) lover niet echt een kans.

Denken aan je ex

Heel veel mensen denken terug aan een ex. Het is doodnormaal, je hebt een intense relatie met iemand doorgemaakt. Er zijn verschillende momenten waarop je gedachtes naar je ex-lover kunnen dwalen. Bijvoorbeeld als je op een date bent en zelfs in je dromen kan hij of zij voorbij komen. Er zijn overigens wel grenzen…

Wil je je ex terug?

Eén van de redenen dat je aan je ex denkt, kan zijn dat je hem of haar terug wil. En dit is gevaarlijk als je een nieuwe liefde hebt of druk aan het daten bent. Want als je hart nog bij iemand anders ligt, is het niet een goed idee om al verder te gaan. Stel jezelf de vraag of je je écht ex terug wil en denk hier echt goed over na. Het kan ook zijn dat je je vorige relatie nog niet goed hebt afgesloten of hebt los gelaten.


Kans

Dat je je nieuwe lover vergelijkt met je ex, houdt je tegen om hem of haar een eerlijke kans te geven en dit is zonde. Het is namelijk heel erg logisch dat ze niet hetzelfde zijn. Als je alleen maar op zoek bent naar karaktereigenschappen die je ex had (of juist niet), leer je een nieuw persoon niet echt kennen.

Andersom

Je zou het eens andersom moeten bekijken. Jij bent op een date en de persoon zegt “o, dat is grappig. Dat deed mijn ex ook” of “Fijn dat jij wel een kinderdroom hebt, dat had mijn ex niet”. Ook als je die gedachtes niet hardop zegt, komt het wel op hetzelfde neer. Jij zou dit ook niet chill vinden!

Loslaten

Om je nieuwe lover een echte kans te geven, moet je het loslaten. En ja dit is moeilijk, maar babe het is het beste. Je moet verder met je leven en steeds terug denken aan het verleden houdt je tegen, kijk vooruit!


Meer over liefde:

3 Onzekere gedachtes die iedere vrouw heeft tijdens het daten (en wat je eraan kunt doen)

Wat doe je met de naaktfoto van je ex?

6 Tips voor de eerste keer sex met je nieuwe lover

Beeld: Pexels, Giphy.com

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy