10 do’s en don’ts voor een gezonde friends with benefits relatie

door Phlox

Een friends with benefits-relatie is voor de één een droom, terwijl het voor de ander weer helemaal niks is. Ben je toch van plan om ermee te beginnen, of heb je al een fuck buddy? In dit artikel vind je 10 do’s en donts voor het onderhouden van een fijne ervaring met je FWB!

Do’s bij friends with benefits

+ Communicatie is key!

Als iets niet gaat zoals jij het wilt, is het belangrijk om dat met diegene te bespreken. Je FWB kan geen gedachten lezen dus mocht er iets niet gaan zoals je het wilt, maak het duidelijk! A little communication goes a long way

+ Geen relatie, wel respect

Dat je geen relatie hebt, wil natuurlijk niet zeggen dat jullie niet voorzichtig met elkaar om hoeven gaan. Je zou ook het beste willen voor je vrienden, en daar valt je FWB ook onder.

+ Friends with benefits

Zonder de benefits, blijft alleen het friends-gedeelte over. En dat is misschien wel het belangrijkst, want het is de basis voor een gezonde FWB-relatie. Blijf elkaar dus behandelen zoals je dat ook bij je ‘gewone’ vrienden zou doen. Zijn ze ziek, voelen ze zich niet goed? Check up on them!

+ Doe het veilig

Het spreekt voor zich dat een friends with benefits relatie niet monogaam is. Praktiseer dus altijd safe sex (tenzij jullie het op dat moment alleen met elkaar doen) en laat je regelmatig testen.

+ Wees duidelijk

Houd de ander zich niet aan de afspraken die gemaakt zijn, of vind je iets a-relaxt? Accepteert het niet, ook niet omwille van jullie vriendschap.

friends with benefits

Don’ts bij friends with benefits

– Blur the lines

Het is wel belangrijk om te onthouden dat wat jullie hebben geen echte relatie is. Je FWB meenemen naar een feestje, bruiloft of een andere gelegenheid waar je normaal gesproken een partner voor zou vragen… bad idea!

– Niet kunnen loslaten

Je FWB zou andere mensen moeten kunnen zien, dat is het principe van een friends with benefits relatie. Het is dus niet zo handig om bijvoorbeeld jaloers te worden als je hoort dat ze soortgelijke afspraken met anderen gemaakt hebben.

– Liegen over wat je voelt

Er zijn genoeg relaties die ontstaan uit wat oorspronkelijk een friends with benefits afspraak was. Het is namelijk alleen maar menselijk als bij een van jullie gevoelens ontstaan. Toch is het niet zo fijn om gewoon door te gaan als je merkt dat je eigenlijk meer wilt. Hoewel het zou kunnen gebeuren, de kans is helemaal niet groot dat je FWB op een echte relatie zit te wachten en zo’n situatie is voor niemand leuk. Blijf dus altijd eerlijk over wat je voelt.

– Geïrriteerd raken

Blijkt jullie FWB relatie (om welke reden dan ook) niet te werken? Dat kan gebeuren en je hoeft je daar niet gefrustreerd over te voelen. Bekijk de situatie op een rustige manier en beslis samen hoe jullie verder willen gaan.

– Overthinking

De reden dat jullie een FWB relatie zijn aangegaan is om plezier te hebben! Probeer je niet al te druk te maken om de toekomst van jullie relatie en geniet van de tijden dat jullie samen zijn. Een friends with benefits afspraak hoort niet ingewikkeld te zijn.

Meer over relaties:

De voor- en nadelen van friends with benefits

6 herkenbare moderne date dilemma’s

7 spannende voorspel ideeën om hem gek te maken

Beeld: Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy