De andere vrouw #1: Het begin

door Esther

Op mijn 20e raakte ik verwikkeld in een affaire met een getrouwde man. De spanning was verslavend, ik genoot van de aandacht en werd zelfs een beetje verliefd. Natuurlijk leverde het de nodige problemen op en daar kunnen jullie nu eindelijk van meegenieten. In zeven delen vertel ik jullie van het begin tot het einde van de affaire waarin ik ‘de andere vrouw’ was. Het begon allemaal zoals wel meer van mijn verhalen beginnen…

Onderuitgezakt op de bank swipe ik wat fotootjes links en rechts. Ik zie van alles voorbij komen: jongens met sixpacks, koppeltjes opzoek naar een meisje voor hun eerste trio, kale mannen met oneindige verhalen in hun bio en uiteindelijk stuit ik op een profiel zonder portretfoto’s. 

In plaats van een foto van een persoon, zie ik op dit profiel een soort stripplaatje waar ‘Married with kids’ bij staat. Ik kijk er even naar en vraag me af wat voor eikel er nou weer op Tinder zit rond te neuzen terwijl hij een vrouw en kinderen thuis heeft. Ik stel me voor dat deze ‘Boef’ een typisch vies, oud mannetje moet zijn dat inmiddels zo uitgezakt is dat zijn vrouw hem vraagt om op de bank te slapen. Uit pure nieuwsgierigheid naar wat voor verschrikking zich schuilhoudt achter zo’n laf stripfiguurtje swipe ik naar rechts.

We zijn een match. Gelijk krijg ik een berichtje van hem. Ik reageer, want ik wil weten wat hij wil, waarom hij dit doet en of hij ongelukkig is in zijn huwelijk. We babbelen wat over hem en over mij, over werk en school. Langzaamaan leer ik hem beter kennen en verdwijnt mijn afgunst voor Mr. Cheater. Uiteindelijk geef ik hem zelfs mijn nummer zodat hij me later een foto kan opsturen. Ik beloof mezelf dat ik daarna het contact zal verbreken omdat ik dan eindelijk heb wat ik wilde: een gezicht bij dat rare Tinder-profiel. 

Twee dagen later zit ik met een vriendin in de trein naar Duitsland. Onze vriendengroep is op vakantie en wij gaan er een dag later dan de rest ook nog heen. Terwijl we bespreken wat we allemaal wel niet willen gaan doen, krijg ik een appje. Als ik mijn telefoon erbij pak, zie ik drie foto’s en een berichtje “Hey, Simon hier! X” Ik kijk verbaasd naar mijn telefoon, wie Simon ook is… het is een knappe vent! Kort daarna blijkt Simon de man achter het Boef-profiel te zijn. Hij is totaal niet het vieze, oude mannetje dat ik me had voorgesteld. Hij ziet er jonger uit dan hij is: een goeie kop, volle bos haar en – niet onbelangrijk – hij is hartstikke fit. 

Gezien ik een zwak heb voor knappe, oudere mannen verbreek ik de belofte aan mezelf en blijf ik appen met Simon. Ik kom erachter dat hij werkt bij een van de bedrijven die ik op het oog had voor mijn aankomende stage en hoor hem uit over de mogelijkheden. Uiteindelijk helpt hij me na m’n vakantie voorbereiden op het sollicitatiegesprek en sleep ik mijn droomstage in de wacht. Vol enthousiasme stuur ik hem een berichtje: “Hey collega! X”

Twee weken later sta ik bloednerveus, in mijn mantelpakje op de werkvloer. Na een ochtend vol uitleg over al mijn taken, ga ik met mijn nieuwe collega’s richting de kantine. Simon had me al laten weten dat ik hem waarschijnlijk zou tegenkomen in de lunchpauze, maar toch schrik ik als ik hem zie binnenlopen. Ik herken hem direct, ook al staat hij met zijn rug naar onze tafel toe. Ik frunnik zenuwachtig aan mijn blazer, neem een muizenhapje van mijn broodje en giechel nerveus.

Als hij onze kant op komt weet ik me enigszins te herpakken. Hij zet zijn bord tegenover me neer, geeft me een hand en stelt zich voor: “Hi. Simon, de finance manager.”

“Esther. De nieuwe Marketing stagiair”, antwoord ik terwijl ik mijn best doe om zelfverzekerd zijn hand te schudden.

Hij gaat zitten en ik probeer normaal te doen, maar zit stiekem te genieten van de spanning en kriebels die door m’n lijf gieren. Mijn nieuwe collega’s zitten om ons heen en niemand weet dat Simon en ik al weken appen en elkaar inmiddels vrij goed kennen. 

De rest van de dag ben ik op kantoor min of meer waardeloos, alles wat me verteld en uitgelegd wordt gaat het ene oor in en het andere oor weer uit. Ik denk alleen nog maar aan Simon. Afgelopen weken was hij vooral leuk tijdverdrijf. Een beetje kletsen als ik me verveelde, maar nu ik hem eindelijk ontmoet heb, wordt het wel heel verleidelijk om de fout in te gaan. Om mezelf eraan te herinneren dat Simon off-limits is, maak ik een screenshot van zijn trouwfoto die ik op Facebook tegenkwam. 

Elke keer als Simon me appt, kijk ik even naar de screenshot. Zo weet ik me wekenlang te beheersen… tot mijn verjaardag.

Lees deel 2 van De Andere Vrouw.

 

Meer van Esther:

One of the guys

In bed met twee mannen

Bedrogen door een bezette vent

En heb ik gelogen?

Een en al ellende

Beeld: Tumblr

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy