Wat is hot girl summer en hoe doe je mee?

door Lissa

Hot girl summer, je hebt op Instagram vast wel een post voorbij zien komen erover. Maar wat ís het nou precies? Wie heeft het bedacht en hoe doe je mee? Al je vragen beantwoorden wij!

Waar komt hot girl summer vandaan?

Hot girl summer is een feministisch statement dat laat zien dat vrouwen mogen doen wat ze willen. Het staat voor onbeschaamd seks hebben. Iets wat mannen al veel langer konden, maar vrouwen voor worden geslutshamed. Het begon allemaal bij de 24-jarige rapper Megan Thee Stallion. Ze noemt zichzelf 'H-town hottie' of 'Hot Girl Meg', en haar fans worden 'hotties' genoemd. Op de albumhoes van Fever staat "She’s thee hot girl” en fans maakt hier de term hot girl summer van, and we love it!


Wat betekent hot girl summer?

Megan vertelde in een interview dat hot girl summer staat voor onbeschaamd jezelf kunnen zijn. De tijd van je leven hebben en niet geven om wat anderen over je zeggen. Het is vooral een mindset. Pak je een terrasje? Hot girl summer! Op een date met je nieuwe fix? Hot girl summer! Shoppen met vriendinnen? Hot girl summer! Het past overal bij en dat is ideaal.

Toch geeft elke girl haar eigen draai eraan. Dat is niet erg, want het kan voor iedereen anders zijn. Zo omschrijven mensen het ook als:

  • “Het gaat erom dat ik mijn beste leven leid, mezelf ben en onafhankelijk.”
  • “Het is de outfit en vooral de houding.”
  • “De rollen zijn deze keer omgekeerd. Mannen praten altijd over het regelen van vrouwen, en dat mag nu ook andersom!”
hot girl summer

Hoe doe je mee?

Eigenlijk kan iedereen meedoen! Zoals we net al zeiden kun je het zelf invullen zolang je maar een leuke zomer hebt en 100% jezelf bent. Op het moment wordt hot girl summer vaak gekoppeld aan single zijn omdat het dus over onafhankelijkheid gaat en dat vrouwen onbeschaamd seks kunnen hebben. Ben jij single as a pringle? Check dan vooral het kopje ‘Puntenlijst’. Ook als je in een rela zit, kun je een hot girl summer hebben. Je kan namelijk ook de sexy zomer van je leven hebben met je lover.

Hot girl summer puntenlijst

Puntenlijst? Ja, jij en je vriendinnen kunnen een wedstrijdje starten! Zoals we net al zeiden wordt hot girl summer gekoppeld aan single zijn en doen wat je wil en dan doelen we op; dates, zoenen, hook-ups en feestjes. Met je friends kun je een lijst maken waarin je doelen koppelt aan punten. Na de zomer tel je ze op elkaar en zie je wie gewonnen heeft. Hier wat inspiratie voor jullie lijsten and have fun.

Wees je wel bewust van je eigen grenzen en die van anderen en zorg goed voor elkaar.

hot girl summer

Waarom ‘hot’?

Naast dat het dus gaat om onafhankelijkheid en seks hebben wanneer je wil, gaat het ook over body positivity. Het woord ‘hot’ is een soort van opstand om (weer) eigenaar te worden van zowel hun uiterlijk als de betekenis van het woord. We weten namelijk wat traditionele als hot wordt gezien, maar hot girl summer is voor inclusiviteit. Je hoeft deze zomer (geen enkele, maar je snapt het punt) dus niet te werken aan een summer body, want je bent al hot!

Meer voor de zomer:

De bikini en badpak trends van deze zomer

5 Sexy vakantieboeken om deze zomer te lezen

11 Unieke date-ideeën voor de zomer

Beeld: Twitter, Pinterest

Dit vind je ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy