11 unieke date-ideeën voor de zomer

door Lotte

Geen wonder dat de zomer hét seizoen is om te daten. Alle leuke vrijgezellen komen naar buiten. Ook als je een date hebt, blijf je met het lekkere weer natuurlijk niet binnen. Dinner and a movie? Netflix and chill? Ga lekker naar buiten, de stad in! In de grote steden is zoveel te beleven, wij zetten de leukste date ideeën voor je op een rij!

1. Drive-in movie

Romantiek à la Grease. Een film kijken op een groot scherm in jouw of zijn/haar auto. In verschillende grote steden zijn drive-in bioscopen in hartje zomer.

2. Bootje varen & picknick

You Noah, me Allie. Waan jezelf in The Notebook met een boottochtje. Met je love interest gaan varen is altijd romantisch, of je nu door de grachten vaart of in een mooi natuurgebied. Voordeel van dat laatste is natuurlijk wel dat je ongemerkt een quickie kunt doen in de boot.

3. Wildwaterkanoën

Houd je wel van water, maar ben je meer avontuurlijk? Wildwaterkanoën is de perfecte date voor jou/jullie. Wist je trouwens dat mensen eerder verliefd worden in spannende situaties?

4. Toeristje spelen in andere stad

Toerist spelen eigen stad is leuk… maar leuker is nog om een nieuwe stad te verkennen. Dos uit met camera, plattegrond en verken een nieuwe stad. Zo is je date nooit saai!

5. Rommelmarkt

Geef elkaar een challenge: wie het meest lelijke kan kopen, wint! Een porseleinen poedel, heel fout 60’s tapijt of foeilelijke lamp. Of neem de uitdaging aan om iets te kopen waarvan je denkt dat de ander dat leuk vindt. Zo leer je gelijk elkaar smaak een beetje kennen. En smaak zegt veel over een persoon.

6. Huur een luxe cabrio en rijdt naar het strand

Long walks on the beach doet het altijd goed. Wat het nóg beter doet, is met een luxe bak erheen. De wind in je haren, crossend naar het strand. Wat wil je nog meer?

7. Foodfestival pakken

Everybody loves food! In de zomer is in de grote steden elke week wel een foodfestival waar je heen kunt.

8. IJsje

Wat is nu leuker dan samen ijs eten. Spreek af bij een van de beste ijssalons van de stad, en trakteer je lief op zijn favoriete ijs. Zoek een bankje uit in het park waar je lekker met z’n tweetjes in het zonnetje van je ijsje kunt genieten. Als bedankje mag de ander je overladen met kusjes, op je mond, in je nek…

Lees ook deze 30 goedkope date-ideeën.

9. Samen in het reuzenrad

Weet je nog vroeger toen je met je vriendinnen naar de kermis ging en daar je crush ontmoette? Samen in de botsauto’s of in het reuzenrad. Haal de romantiek van toen terug, en ga met je lief naar de kermis! Een festival bezoeken kan natuurlijk ook, zolang ze maar een reuzenrad hebben. Je wilt de kus helemaal boven natuurlijk niet missen.

10. Rooftop pool

Onze hoofdstad is er rijk mee: zwembaden op het dak van luxe hotels. Je kunt er lekker vertoeven met een cocktail en af en toe een frisse duik nemen.

11. Drankje bij zonsondergang

Het ultieme zomergevoel in één date: een cocktail, lekker wijntje of fris biertje drinken terwijl de zon langzaam ondergaat.

Meer over daten:

Date vragen: 41 leuke vragen om aan je date te stellen

10 originele date ideeën die niet saai zijn

Daten met een budgetL 30 goedkope date ideeën

Beeld: Unsplash 

Dit vind je ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy