5 manieren om een slechte date te ditchen

door Lissa

Het leek zo’n gezellig plan: eerst even wandelen, een ijsje halen en een filmpje pakken, maar helaas is het verre van gezellig. Je date praat alleen maar over zichzelf, vindt niks leuk en praat door je heen. Oftewel het is geen goede match en zal het ook nooit worden. Maar hoe kom je weg?

1. Codewoord

Spreek voordat je op date gaat een codewoord af met je bff. Bijvoorbeeld ‘SOS’, want waarom zouden we het moeilijk maken als het makkelijk kan? Als je dit appt, belt ze je meteen op met een spoedgeval. Je friend kan bijvoorbeeld huilend vertellen dat haar boyfriend is vreemdgegaan. Of bedenk iets anders creatiefs! Als je maar zo snel mogelijk weg kan.

2. Ziek

Je had het bijna al zien aankomen: die pasta van gisteren was misschien toch niet meer houdbaar. We faken al van jongs af aan dat we ziek zijn om niet naar school te moeten, dus dit kunnen we ook prima op een date doen. Deze smoes is ideaal in de coronatijd. Hoest een paar keer en zeg dat je huisgenoot ook al wat verkouden was. Grote kans dat je date gillend wegrent!

3. Iets vergeten

Oh no! Het schiet je opeens te binnen: dat ene verslag voor je werk moest vanavond op het bureau van je baas liggen en je bent nog niet eens begonnen. Dit is een prima manier om je date te verlaten, want werk gaat altijd voor. Voor het special effect kan je nog verward naar je telefoon kijken alsof je een berichtje van je baas binnenkrijgt. Met jouw acteertalent kom je er wel!

4. Lichaamstaal

Ben je toch niet voor een directe aanpak? Dan kan je ook wat hints geven met je lichaamstaal. Als jij ongeïnteresseerd overkomt zal je date het ook niet meer zo leuk vinden en wordt de date hopelijk snel beëindigd. Probeer dus af en toe te negeren of wat moe om je heen te kijken en ga vooral niet teveel op de praatjes in!


5. Wees eerlijk

Hoe makkelijk de andere opties ook lijken, dit is wel de beste optie om van je date af te komen. Vertel dat je toch de klik niet echt voelt en dat je het hierbij laten wil. Zo geef je de ander niet valse hoop en kan jij het ook achter je laten. Eerlijkheid duurt het langst!

Meer over daten:

10 Lluke coronaproof dates tijdens de lockdown

Waarom de feestdagen hét moment zijn om te gaan daten

10 Originele date ideeën die niet saai zijn

Beeld: Pexels, Giphy.com

Dit vind je ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy