Dit is het perfecte drankje voor tijdens een date, volgens de wetenschap

door Lotte

Binnenkort een leuke date? Skip de ice tea of het glaasje wijn, want met een warm drankje tussen je handen blijkt een afspraakje succesvoller te zijn!

Het is raar maar waar hoe sommige dingen onbewust effect heeft op jouw mening van een gebeurtenis of van een persoon. Denk er bijvoorbeeld aan dat een vrolijk muziekje of lekkere geur gelijke een positieve associatie oplevert.

Koud of warm drankje op een date?

Volgens nieuw onderzoek blijkt dat ook te gelden bij een date. Viel het eten tegen of was de achtergrond muziek vervelend? Dat heeft ook invloed op jouw mening over de afspraakje die tegenover je zit. Psycholoog John Bargh van universiteit Yale was benieuwd of het drinken van warme óf koude dranken beïnvloeden hoe we de anderen persoon ervaren. Het bleek dat de proefpersonen die een dampende kop koffie, chocolademelk of thee dranken tijdens de date, de ander als zorgzamer, warmer en vriendelijker beoordeelden.

Volgens John Bargh komt dat de relatie tussen fysieke warmte (van de koffie of thee et cetera) en de psychologische warmte tussen jou en je afspraakje. Volgende date bij de Starbucks!

date perfecte drankje

Lorelai zei het al…

Meer over daten:

– Serial daters: van relatie naar relatie

– Sex date? Bij deze serie is de kans het grootst dat jullie van bil gaan

– LOL: Dating in de jaren ’90 versus dating nu

 

Volg je LotteLust al op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en Google+?

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy