De Eerste Date #5: “Hij was zelfs knapper in het echt!”

door Redactie

Daten en nieuwe mensen ontmoeten is fantastisch leuk, maar soms ook fantastisch lastig. Er komen zoveel vragen op je af. Wat trek je aan? Wie betaalt? Geef je elkaar drie zoenen of één, of toch een knuffel? Is er een klik? In deze zesdelige rubriek volg je drie keer de eerste dates van twee meiden. Marie heeft het stokje doorgegeven aan de 24-jarige Sterre. Alle brandende eerste date-vragen worden gesteld: van het eerste contact tot de belangrijkste vraag… Komt er een tweede date?

Dating paspoort

Naam: Sterre
Leeftijd: 24 jaar
Ben je op zoek naar een relatie: Ik ben op zoek naar gezellig contact
Wat zoek je in een man? Humor, spontaan, vertrouwde blik, blond

1. Heb je je profiel aangepast na de vorige date?

“Na date nummer één ben ik weer gaan kijken hoe ik mijn Lexa-profiel interessanter kon maken. Er zijn veel features op Lexa.nl die je kunt gebruiken. Op mijn profiel had ik nog maar weinig over mezelf verteld. Het is toch wel een uitdaging om je persoonlijkheid in een paar zinnen te verwoorden. Nu ben ik er echt voor gaat zitten. En dat was het waard, want ik kreeg al gauw enthousiaste berichten van leuke mannen!”

2. Hoe verliep het eerste contact?

“Toen was daar date nummer twee. Hij stuurde me een berichtje met een lief compliment. ‘Wat een prachtige foto is die derde… Niet dat je er op de rest slecht uitziet, haha’. Met deze openingszin was mijn interesse gewekt. Ik nam een kijkje op zijn profiel en ontdekte een superleuke functie van Lexa.nl: je kunt namelijk vragen instellen voor de bezoekers van je profiel. Handig, want zo heb je eigenlijk altijd gespreksstof. Ik kon toevallig al zijn vragen beantwoorden. We hebben ongeveer twee weken berichtjes naar elkaar gestuurd en het klikte goed. We waren allebei wel benieuwd of we in het echte leven ook een match zouden zijn. Uiteindelijk heb ik het voortouw genomen om hem mee uit te vragen. Hij kwam niet uit Amsterdam dus ik had voorgesteld om samen naar het Amsterdam Light Festival te gaan en zo was de date gepland.”

3. Waar hebben jullie afgesproken?

“Ik had met hem vlakbij centraal station afgesproken. Het was aan het begin van de avond dus ik vond het wel spannend of ik hem zou herkennen in het schemerdonker. Toen ik aan kwam fietsen zag ik in de verte al iemand alleen staan, dát moest hem zijn. Ik zette mijn fiets op slot en liep op hem af.”

4. Wat was het eerste dat je dacht toen je ‘m zag?

“Oei, het eerste moment was wel een beetje awkward. Terwijl ik ging voor de drie zoenen, wilde hij mij een hand geven. Er ontstond een kleine botsing, haha. Maar ja, ongemakkelijkheid hoort toch een beetje bij de eerste date. Mijn eerste indruk van hem was verder heel goed! Op Lexa.nl had hij maar één profielfoto, maar hij zag er leuk uit en zelfs knapper uit in het echt. Qua kleding was het niet helemaal mijn smaak, maar daar ga ik hem natuurlijk niet gelijk om afkeuren.”

5. Was er gelijk een klik?

“Online hadden we een heel leuke klik en gesprekken gingen heel gemakkelijk. Ik hoopte erop dat dit in het echt ook zo zou gaan. Maar, helaas was er geen klik. Het gesprek liep niet vloeiend en er vielen hier en daar wel wat stiltes. De meeste vragen kwamen vanuit mijn kant. Hij leek heel zenuwachtig, maar hij kon wel heel enthousiast praten over dingen waar hij echt een passie voor had. Dat was mooi om te zien.”

6. Hoe lang duurde de date in totaal?

“We hebben lekker gewandeld naar Amsterdam Light Festival. We liepen langs allerlei verschillende lichtobjecten. Een goed date-idee, want doordat je van alles tegenkomt kun je over diverse onderwerpen kletsen. Na een dik halfuur waren we wel klaar met het lichtfestival en besloten we om nog ergens een drankje te doen. We kletsten nog wat over koetjes en kalfjes, hij rekende netjes af en na een kwartiertje stonden we weer buiten. Ik gaf hem drie zoenen en bedankte hem voor de avond.”

7. Wat vond je leuk aan hem?

“Hij zag er goed uit! Wanneer hij vertelde over zijn eigen bedrijf werd hij heel enthousiast. Het was leuk om te zien hoeveel passie hij ervoor had. Een man met ambitie vind ik groot pluspunt.”

8. Wat vond je minder leuk aan hem?

“Hoe leuk we online ook konden praten, we lagen in real life niet op één lijn. Ik miste de humor echt heel erg. Hij leefde heel gestructureerd, stond altijd om 7 uur op en dronk bijna geen alcohol. Ter vergelijking, ik ben net student af dus ik heb nog een flexibele levensstijl en houd ervan om spontaan een fles wijn open te trekken.”

9. Komt er een tweede date?

“Nee, dit was helaas geen match. Ik heb ook helemaal niks meer van hem vernomen, dus volgens mij denkt hij er hetzelfde over. Geeft niks, ik blijf gewoon lekker door daten op Lexa.nl. Er zijn nog zoveel andere vissen in de zee dus op naar de volgende date!”

Lees ook over de vorige date van Sterre:

De Eerste Date #4: ‘Vanaf de eerste blik waren de zenuwen weg!’

Daten via Lexa.nl

Op zoek naar een nieuwe partner of gewoon gezellig contact? Bij Lexa.nl zit je goed! De datingservice bestaat al ruim 14 jaar en heeft daarom veruit de meeste leden. Lexa biedt meer dan alleen online contact. Er worden ook leuke events en borrels georganiseerd waar jij kennis kunt maken met singles. Een leuke, ongedwongen manier om andere singles te ontmoeten. Schrijf je vrijblijvend en gratis in op Lexa.nl en start dating!

eerste date

Dit artikel is ontstaan in samenwerking met Lexa.nl.
Beeld: Tumblr

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy