By 

Zo herken je een narcist tijdens de eerste date


Niets brengt meer gezonde zenuwen teweeg dan een eerste date. Zit je haar wel goed? Is je outfit te sexy of te braaf? Wat als we elkaar niks te vertellen hebben? Het is niet gek dat je nadenkt over wat hij over jou zal denken. Maar probeer ook een kritisch oogje op hem te houden, want wie weet heb je wel een narcist aan de haak geslagen…

Natuurlijk kun je tijdens een eerste date niet meteen achter iemands ware aard komen. Een narcist is immers uitermate charmant in het begin. Toch sleep je liever geen weirdo mee naar huis. Doet hij de volgende 5 dingen gedurende de date? Dan rest je maar één ding…. REN!

1. Ikke, ikke, ikke

Narcisme is een persoonlijkheidsstoornis waarbij mensen weinig empathie kunnen opbrengen voor anderen. Zodra je date alleen maar over zichzelf praat en amper interesse in jou toont, is het niet verstandig om een vervolgafspraak in te plannen. Zelfzuchtig as can be

2. Negatief

Heb je plaatsgenomen tegenover de grootste zeurpiet ever? Een narcist klaagt vaak om de meest onnozele eigenschappen en acties van anderen… zelfs die van vrienden en familie. Daarnaast hemelt hij zichzelf op.

3. All eyes on him

Hoewel jij je een paar uur voor de spiegel hebt uitgesloofd, kan hij zich maar om één ding druk maken. Hij checkt bij elke gelegenheid zijn haar of outfit. Complimentjes geven zit er niet in. Afdwingen daarentegen wel. Arrogant, much?! 

4. Het groene monster

Het woordje ex durf je niet eens meer over je lippen te laten glijden nadat hij je erg afkeurend aankeek toen je wel dit deed. Leuke verhalen over je vriendinnen, familie of huisdier worden ook niet gewaardeerd. Hij is jaloers op iedereen die jij belangrijker acht dan hem.

5. Ga op je gevoel af

Je hoeft niet meteen elke move te observeren of elk woordje te analyseren. Op een eerste date zijn weinig mensen hun ware ik. Als je goed naar je buikgevoel luistert, weet je het antwoord vaak al. Voelt het niet goed of twijfel je? Kap jullie romance dan meteen af! Hoe langer je hiermee wacht, hoe dieper je hierin verzeild raakt.

 

Meer over narcisten en foute mannen:

Is jouw vriend een narcist? Herken de signalen!

Waarom je steeds weer valt voor foute mannen

7 signalen dat hij een foute man is

Beeld: Tumblr 
Chiara
About me

Opgegroeid in de modernste stad van Nederland, fashionista in hart en nieren, niet vies van een Cosmopolitan (of wijntje), een hechte vriendinnengroep, een voorliefde voor schrijven, (vooral over haar liefdeservaringen), een tikkeltje nieuwsgierig, reuze open minded en above all een hopeloze romanticus. Kortom: de Rotterdamse Carrie Bradshaw. Inclusief 'Mr. Big' die keer op keer opduikt in haar leven.

YOU MIGHT ALSO LIKE

als hij er geen pepernoot van bakt
Wat te doen als hij er geen pepernoot van bakt
December 04, 2018
single in the city
Single in the City: Dit is Saar
November 19, 2018
weten-over anale sex
Wat je moet weten voordat je anale sex probeert
November 08, 2018
Hoe word ik beter in girl on top? – VrijVraag #22
October 26, 2018
sterrenbeeld date
It’s all in the stars: Jouw ideale date volgens je sterrenbeeld
October 16, 2018
Zo wordt een lange afstandsrelatie een succes: tips van 9 vrouwen
October 09, 2018
Linda.fesitval.lexa
Opgelet: 500 single mannen gezocht voor LINDA.festival
September 12, 2018
2zwanger-worden-sex
“We proberen al een tijdje zwanger te worden, hierdoor voelt de sex als moeten. Hoe krijgen wij hier weer plezier in?” VRIJVRAAG #11
August 03, 2018
saaie lover
Eerste hulp bij een ‘saaie’ lover
July 26, 2018

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *