De Eerste Date #4: “Vanaf de eerste blik waren de zenuwen weg!”

door Redactie

Daten en nieuwe mensen ontmoeten is fantastisch leuk, maar soms ook fantastisch lastig. Er komen zoveel vragen op je af. Wat trek je aan? Wie betaalt? Geef je elkaar drie zoenen of één, of toch een knuffel? Is er een klik? In deze zesdelige rubriek volg je drie keer de eerste dates van twee meiden. Marie geeft het stokje door aan de 24-jarige Sterre. Alle brandende eerste date-vragen worden gesteld: van het eerste contact tot de belangrijkste vraag… Komt er een tweede date?

Dating paspoort

Naam: Sterre
Leeftijd: 24 jaar
Ben je op zoek naar een relatie: Ik ben op zoek naar gezellig contact
Wat zoek je in een man? Humor, spontaan, vertrouwde blik, blond

 

1. Welk datingapp heb je gebruikt?

“Op advies van goede vrienden heb ik me aangemeld voor Lexa.nl. Ik ging er gewoon voor! Het profiel aanmaken was wel een dingetje. Het uitzoeken van de juiste foto’s blijft toch altijd lastig. Met behulp van vriendinnen heb ik uiteindelijk drie foto’s ingesteld. De volgende stap was het invullen van allerlei vragen. Bijvoorbeeld: ‘Waar ben je naar op zoek in een man? Wie ben je zelf?’. Het kost even wat denkwerk om hier goed antwoord op te geven, maar dit soort vragen zorgen – in tegenstelling tot andere datingsapps – wel gelijk voor meer diepgang. Nadat mijn profiel helemaal af was,ben ik op zoek gegaan naar leuke singles. Wauw, het aanbod is gigantisch! Er zijn Members door heel Nederland. Al snel kreeg ik de eerste berichtjes van potentiële dates: van ‘Hé, schoonheid’ tot ‘Wat is je lievelingsfilm?’ En uiteindelijk kreeg ik een berichtje van date numero uno!

2. Hoe verliep het eerste contact?

“Mijn date maakte de eerste move: ‘Hoe roer jij in je koffie of thee?’ Ik moet toegeven dat ik het niet de allerbeste openingszin vond, maar origineel was het zeker! En daar houd ik van. Al gauw gingen onze berichtjes over naar mijn favoriete onderwerp: muziek. Ik ga graag naar concerten, dus zijn muzieksmaak is een belangrijk punt voor mij. Gelukkig matchte onze muzieksmaak. Hij stelde voor om eens samen naar een optreden te gaan in Paradiso in Amsterdam. Het ging om een optreden van een – voor mij onbekend – bandje in de kleine zaal. Helemaal leuk dit date-idee, dus ik stemde natuurlijk gelijk toe.”

3. Waar hebben jullie afgesproken?

“Een goed gesprek voeren tijdens een muziekoptreden gaat natuurlijk niet, daarom besloten we om eerst samen sushi te eten. We hadden voor het restaurant afgesproken. Op de fiets ernaartoe was ik stikzenuwachtig, wat nou als ik hem niet herken? Moet ik een zoen geven of drie? Wat als het helemaal niet leuk is en we moeten nog naar een concert… Toen ik vlakbij was, zag ik hem gelukkig al staan. Ik gaf hem drie zoenen en we gingen naar binnen. Eigenlijk vanaf de eerste blik waren de zenuwen weg en bleef er gezonde spanning over.”

4. Wat was het eerste dat je dacht toen je ‘m zag?

“Hij zag er precies zo uit als zijn profielfoto’s op Lexa.nl. Hij had een heel vrolijke, spontane kop met lieve krulletjes. Zijn kleding was niet helemaal mijn stijl, maar daaronder droeg hij dan wel weer coole sneakers.”

5. Was er gelijk een klik?

“Ja, eigenlijk was er wel meteen een leuke klik. Toch altijd spannend om van online contact opeens tegenover elkaar te zitten, je hoopt toch dat de klik er nog steeds is. Gelukkig ging dat heel goed! We hebben gezellig gekletst en ook gelachen, wat ik dus erg belangrijk vind! De tijd ging zo snel dat we (hij) snel moesten afrekenen om naar het concert te gaan.”

6. Hoe lang duurde de date in totaal?

“Eenmaal in Paradiso bleef de klik goed tussen ons. De band was voor mij eigenlijk wel een beetje too much rock. Op een gegeven moment besloten we om het concert eerder te verlaten en deze tijd te gebruiken om nog even rustig een biertje te drinken om verder te kletsen. We moesten er allebei wel om lachen dat het toch niet geheel onze muzieksmaak bleek te zijn. Na enkele biertjes rekende hij af en fietsten we samen terug naar mijn huis. We gaven elkaar een knuffel bij het afscheid, wie weet komt er volgende keer wel een zoen.”

7. Wat vond je leuk aan hem?

“Zijn gevoel voor humor en intelligentie. We hebben het over echt van alles gehad. Het ene moment wat serieuzer en de andere keer heel luchtig. Dat maakte het een heel boeiend gesprek. Ik voelde me erg op mijn gemak bij hem en hierdoor was het direct een geweldige avond.”

8. Wat vond je minder leuk aan hem?

“Ik vond hem eigenlijk wel net iets wat aan de brave kant. Maar dat komt vast door de eerste date-zenuwen. Ik hoop dat hij de volgende keer wat meer pit toont. Ik houd wel van een man die tegengas durft te geven.”

9. Komt er een tweede date?

“Aan het einde van de avond had hij het over een geweldig Italiaans restaurant dat hij kende. Ik ben gek op pasta dus ik stelde voor om de volgende keer daar te reserveren. Dat leek hem ook een goed idee, dus ik ben erg benieuwd naar deze vervolgdate!”

Lees ook over de andere dates van Stella:

De Eerste Date #5: ‘Hij was zelfs knapper in het echt! 

De Eerste Date #6: ‘Het was zo gezellig dat we de tijd vergaten’

Daten via Lexa.nl

Op zoek naar een nieuwe partner of gewoon gezellig contact? Bij Lexa.nl zit je goed! De datingservice bestaat al ruim 14 jaar en heeft daarom veruit de meeste leden. Lexa biedt meer dan alleen online contact. Er worden ook leuke events en borrels georganiseerd waar jij kennis kunt maken met singles. Een leuke, ongedwongen manier om andere singles te ontmoeten. Schrijf je vrijblijvend en gratis in op Lexa.nl en start dating!

de eerste date
Dit artikel is ontstaan in samenwerking met Lexa.nl.
Beeld: Tumblr

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy